OpenAI випустив нову «більш потужну» версію штучного інтелекту ChatGPT, повідомили в компанії. 

У звичайній розмові різниця між GPT-3.5 і GPT-4 може бути незначною, зазначають у компанії. Різниця проявляється у складності завдань: «GPT-4 надійніший, креативніший і здатний обробляти набагато більш нюансовані інструкції, ніж GPT-3.5».

GPT-4 може працювати одразу з текстом і зображеннями. Нейромережа аналізує текст і значення на зображеннях і може розвʼязувати задачі з ними, підкреслюють у компанії. «У низці доменів, включно з документами з текстом і фотографіями, діаграмами або знімками екрана, GPT-4 демонструє такі ж можливості, як і під час введення лише тексту»

Попри свої нові можливості, GPT-4 має ті ж обмеження, що й попередні моделі GPT, заявляють у компанії. Оновлений ШІ все ще ненадійний, він викривляє факти й допускає помилки в судженнях. Треба бути дуже обережним, використовуючи вихідні дані мовної моделі, зазначають в OpenAI.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT запустила в листопаді 2022-го компанія OpenAI, яку заснували Ілон Маск і Сем Альтман. В Україні штучний інтелект став доступним у лютому 2023 року. 


ChatGPT уміє створювати тексти, перекладати, вести діалоги, писати вірші й жартувати. Доступність інструменту викликала дискусії щодо академічної доброчесності й дезінформації.

За січень 2023 року ChatGPT встановив рекорд щодо найшвидшого зростання бази користувачів, охопивши 100 мільйонів. ChatGPT використали 13 мільйонів унікальних відвідувачів за місяць, що вдвічі перевищує показники грудня. Для порівняння, за даними Sensor Tower, TikTok знадобилося приблизно дев’ять місяців після запуску, щоб охопити 100 мільйонів користувачів.

Розробники ChatGPT тепер створюють інструмент для визначення текстів, написаних штучним інтелектом. Також користувачі зможуть налаштувати під свою поведінку штучного інтелекту ChatGPT.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі