Японська компанія Rakuten Group, яка є власником застосунку Viber, відкрила офіс у Києві й планує стати резидентом «Дія.City».

Відкриття офісу в столиці дозволить працювати трьом компаніям Rakuten разом, а саме: Rakuten Viber, Rakuten Advertising і Rakuten Rewards – які вже мають команди з розроблення й маркетингу в Києві й Одесі. Також планують набір нових співробітників у технологічний сектор і призначити регіонального менеджера.

План відкрити офіс у Києві зʼявився після зустрічі голови правління й генерального директора Rakuten Хіроші Мікітані з Володимиром Зеленським і міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим у вересні 2023 року.

Також планують запустити в Україні сервіс цифрового гаманця Rakuten Viber, щоб користувачі Viber могли надсилати гроші в країну та з країни за допомогою миттєвих транзакцій.

 

У липні 2023 року резиденти «Дія.City» створили обʼєднання, яке представлятиме їхні інтереси перед державними органами України. До обʼєднання ввійшли 16 компаній, серед яких Reface, Monobank, Ajax Systems, MacPaw, Roosh, Mate Academy, NP Digital, Genesis й інші.

«Дія.City» – це віртуальна вільна економічна зона зі спеціальним податковим, фінансовим і правовим режимом для IT-компаній. Вона діятиме на всій території України. У грудні 2021-го ухвалили закон про «Дія.City». Умови зафіксовані на 25 років.

Фото: Rakuten