Instagram обмежив надсилання повідомлень в директ для користувачів, які не стежать одне за одним, пише TechCrunch.

Якщо користувач хоче надіслати повідомлення іншому користувачу, на якого не підписаний, то це може бути лише одне повідомлення (раніше це була необмежена кількість запитів). Надсилати більше повідомлень можна буде лише тоді, коли користувач прийме запит на чат.

Крім того, якщо користувачі не стежать одне з одним, то вони зможуть надсилати лише текстові повідомлення. Надсилати фото, відео й голосові нотатки можна лише після того, як запит на чат приймуть.

Функцію запустили після того, як Instagram тестував її протягом кількох тижнів. Завдяки цьому сподіваються, що користувачі більше не отримуватимуть «небажані» фото й відео від тих, на кого не підписані, а незнайомці не зможуть постійно надсилати нові повідомлення. В Instagram додають, що функція буде особливо корисною для жінок, бо вони часто отримують «нюдси» в директ.

Також у соцмережі можна налаштувати приховування образливих слів й емодзі. Якщо такі надходитимуть у директ, то їх автоматично пересилатимуть до прихованої папки.

За допомогою налаштування «Обмежити» (Limits) можна спостерігати за користувачами, які пишуть у приватні повідомлення, «у більш тонкий спосіб», не блокуючи. Після застосування обмежень коментарі до публікацій будуть видимі лише для того, хто пише в директ, і він не знатиме, що інші люди їх не бачать.

   

У січні наглядова рада Meta закликала компанію переглянути правила, які забороняють публікувати у Facebook й Instagram фото жінок з оголеними грудьми. Тема актуалізувалася після того, як Facebook заблокувала дві публікації з облікового запису американської пари, на яких партнери – трансгендерна й небінарна особи – позували топлес із прикрими сосками. У дописах ішлося про охорону здоров’я транссексуалів, а також про збір коштів на операцію з реконструкції грудей.