Meta запустила застосунок Threads в Instagram. За перші чотири години після запуску до аналога Twitter долучилися понад 5 мільйонів людей.

Ми протестували вхід у застосунок. Після завантаження зайти в Threads можна через обліковий запис Instagram. Далі застосунок пропонує імпортувати дані з Instagram, зокрема біографію й підписки, а також можна буде обрати тип акаунта – приватний чи публічний.

У Threads можна буде створювати текстові публікації, реагувати на них і ділитися дописами інших користувачів у своєму профілі.

Подальші версії Threads працюватимуть не лише з Instagram, але й з федіверс. Це новий тип мережі, яка дає змогу користувачам стежити одне за одним і взаємодіяти на різних платформах, як-от Mastodon.

The Village Україна уже доєдналися до Threads. Знайти акаунт можна тут.

До Threads також доєднався міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і прокоментував: «Вау! Гарний дизайн тут. Твіттеризація починається».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Застосунок Meta може стати альтернативною платформою для користувачів Twitter, які вирішили залишити соцмережу після того, як її власником став Ілон Маск, вважають у Bloomberg. Іншим конкурентам Twitter, як-от Mastodon і Bluesky, не вдалося запропонувати «життєздатну альтернативу», відзначає редакція.

Думку поділяють у Forbes. Там зазначають, що така статистика є «першою ознакою того, що відгалуження Instagram може становити серйозну загрозу для Twitter, який останнім часом був затьмарений технічними збоями та непопулярними змінами».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі