6 червня компанія Meta випустить новий додаток Threads, що функціонуватиме подібно до Twitter, пише Bloomberg.

У Threads можна буде створювати текстові публікації, реагувати на них і ділитися дописами інших користувачів у своєму профілі.

Користувачі нового застосунку зможуть синхронізувати свій профіль з акаунтом Instagram.

Програма вже доступна для «попереднього замовлення» в App Store.

Застосунок Meta може стати альтернативною платформою для користувачів Twitter, які вирішили залишити соцмережу після того, як її власником став Ілон Маск, вважають у Bloomberg.

Іншим конкурентам Twitter, як-от Mastodon і Bluesky, не вдалося запропонувати «життєздатну альтернативу», відзначає редакція.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ілон Маск став власником Twitter 27 жовтня 2022 року, придбавши компанію за 44 мільярди доларів. Майже відразу він звільнив генерального директора компанії Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала й керівника відділу правової політики, довіри та безпеки Віджая Гадде. Маск також запровадив плату за галочку верифікації у Twitter і почав стягувати плату за двофакторну аутентифікацію через SMS.


У квітні 2023-го стало відомо, що алгоритм Twitter маркує публікації про ситуацію в Україні як потенційно шкідливу інформацію, що знижує їхнє охоплення. Це помітили користувачі соцмережі після того, як соцмережа оприлюднила частину вихідного коду, який відповідає за рекомендацію твітів. Пости з темою Ukraine Crisis («Українська криза») позначають «маркерами безпеки», так само як хейтспіч, «координоване цькування» й фейки.

Також Twitter зняв обмеження на урядові облікові записи РФ. У результатах пошуку, у стрічці й у рекомендаціях на платформі знову почали демонструвати російські урядові акаунти тим користувачам, які на них не підписані. Водночас наприкінці червня Twitter усе ж погодився дотримуватися нових законів ЄС проти фейків і російської пропаганди.


Ілон Маск планує перейменувати Twitter на X, це може бути частиною ребрендингу соцмережі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі