Американський підприємець і власник Twitter Ілон Маск планує перейменувати соціальну мережу на X.

Перейменування соцмережі на X свідчитиме про «трансформацію у платформу з ширшими можливостями», розповів Маск сатиричному виданню The Babylon Bee. 

Маск вважає, що через те, що у Twitter може зʼявитися функція написання лонгрідів, ця назва більше не підходить соцмережі. Після імовірного ребрендингу там також можуть зʼявитися функції фінансових послуг й розширені можливості для відеоконтенту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ілон Маск став власником Twitter 27 жовтня 2022 року, придбавши компанію за 44 мільярди доларів. Майже одразу він звільнив генерального директора компанії Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала й керівника відділу правової політики, довіри та безпеки Віджая Гадде. Маск також запровадив плату за галочку верифікації у Twitter та почав стягувати плату за двофакторну аутентифікацію через SMS.


У лютому 2023-го Twitter почала тестувати функцію довгих повідомлень, які зможуть перевищувати ліміт у 280 символів. А в квітні стало відомо, що Twitter запускає платну підписку на контент. Платним можна буде зробити будь-який матеріал, як-от довгий текст чи відео.


У Twitter також можуть зʼявитися функції дзвінків і відеочат. Оновлення будуть схожими на відповідні опції в застосунках Meta й Instagram. Нововведення – частина плану Twitter 2.0 The Everything App, який також передбачає появу довгих твітів і можливість проводити платежі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі