Компанію Meta оштрафували на рекордні 1,3 мільярда доларів за порушення правил конфіденційності, пише The New York Times.

Регулятор ЄС з питань конфіденційності також наказав Meta припинити передавати інформацію до США, зібрану з користувачів Facebook у Європі. 

Meta має пʼять місяців, щоби виконати умови Регулятора ЄС. Рішення стосується тільки Facebook, а не Instagram і WhatsApp.

Утім, як пише The New York Times, засновник Meta Марк Цукерберг заявив, що подаватиме апеляцію. Крім того, Meta й інші компанії очікують на нову угоду між США й ЄС щодо зберігання й переміщення інформації, додає видання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січні 2023-го Регулятор ЄС з питань конфіденційності оштрафував Meta на 390 мільйонів євро за «примус користувачів до згоди на персоналізовану рекламу», а в листопаді – на 265 мільйонів за витік даних.

20 січня 2023-го Регулятор ЄС з питань конфіденційності оштрафував месенджер WhatsApp компанії Meta на 5,5 мільйона євро за «додаткову діру в правилах приватності».


З початку повномасштабного вторгнення соцмережі Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) почали масово приховувати дописи українців про воєнні злочини РФ. Офіційно в Meta немає заборони на поширення інформації, відео чи фото злочинів, зокрема й воєнних. Натомість є табу на речі, які потенційно можуть викликати в користувачів дискомфорт. Ми розбиралися, що робити, щоб контент відновили.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі