Гільдія сценаристів Америки (WGA) пропонує дозволити авторам сценаріїв використовувати ШІ, пише видання Variety.

Раніше WGA запропонувала врегулювати використання штучного інтелекту в процесі написання сценаріїв, бо останнім часом його використання викликає занепокоєння в письменників, які бояться втратити роботу.

Зараз гільдія пропонує дозволити сценаристам використовувати ChatGPT для написання сценарію без необхідності вказувати на це й «ділитися авторськими правами». Керівник студії може передати автору згенерований штучним інтелектом сценарій для переписування чи редагування, й останній однаково вважатиметься першим автором проєкту.

У пропозиції WGA також зазначено, що матеріал, створений ШІ, не вважатиметься «літературним» або «вихідним», але письменники можуть використовувати його як помічника.

Це рішення ще обговорюють і вносять правки. Після цього його планують  оприлюднити.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Гільдія письменників Америки (WGAW) – це профспілка, заснована 90 років тому, що представляє авторів, які пишуть сценарії серіалів, репортажі, програми до новин. 


У Чиказькому універститеті створили інструмент, що допомагає художникам захистити свої роботи, опубліковані в інтернеті й боротися зі штучним інтелектом у мистецтві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі