Команда фахівців ІТ-компанії SoftServe перемогла в технічному напрямі TIDE NATO Hackathon 2023 у Варшаві.

Цьогоріч було три челенджі: програмування дронів, застосування штучного інтелекту для контекстного й семантичного аналізу новин і створення аналітичних дашбордів, до якого й долучилися інженери SoftServe. В одному з челенджів інженери представили рішення, яке може допомогти НАТО й країнам-партнерам краще взаємодіяти між собою в боротьбі проти спільного ворога.

Команди повинні були створити креативну й інтерактивну графіку для щорічних багатонаціональних навчань НАТО CWIX, на яких перевіряють, як ІТ-системи союзників будуть взаємодіяти в бойових умовах, а також розробити основні показники ефективності, які б показали, наскільки успішними були такі збори, як порівняти з попередніми роками.

«Українські інженери детально проаналізували як переваги цих навчань, так і недоліки. На основі цього вони не просто сформували показники ефективності, а й додатково розробили рекомендації, як поліпшити результативність CWIX, і запропонували рішення, що допоможе швидко виявляти прогалини, які заважають успіху навчань, й усувати їх»,  розповідають у компанії.

Переможці челенджів презентуватимуть свої рішення на Spring 2023 TIDE Sprint, що відбудеться у квітні в Норвегії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Інноваційний центр Unit.City разом зі студією Knife! Films випустили перший документальний фільм про становлення української IT-індустрії під назвою «Історії українського IT».

Через особисті історії у фільмі показують, як IT-сфера в Україні пройшла шлях від зародження до «найпотужнішої галузі». Стрічка відтворює хронологію довжиною понад 30 років.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі