Компанія Meta випустила власну модель штучного інтелекту, йдеться у блозі компанії.

Модель має назву LLaMA (Large Language Model Meta AI). За словами Марка Цукерберга, вона показала «багато перспектив у створенні тексту, веденні бесід, узагальненні письмового матеріалу та більш складних завданнях, таких як розв’язування математичних теорем або прогнозування структур білка».

Для навчання моделі використовували 20 найбільш поширених мов (переважно це мови з латиницею і кирилицею).

Водночас у Meta зазначають, що для використання штучного інтелекту потрібні додаткові дослідження, аби усунути ризики упередженості й токсичних коментарів.

Там додають, що модель орієнтована переважно на дослідників і науковців, а також тих, хто пов’язаний із організаціями в уряді. Ось тут можна подати заявку на використання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Microsoft інтегрував пошуковик Bing, який працює на основі штучного інтелекту ChatGPT, до смартфонів iOS й Android. Про запуск власного чат-бота на основі штучного інтелекту також повідомили в Google.


Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT запустила в листопаді 2022-го компанія OpenAI, яку заснували Ілон Маск і Сем Альтман. ChatGPT уміє створювати тексти, перекладати, вести діалоги, писати вірші й жартувати. Доступність інструменту викликала дискусії щодо академічної доброчесності й дезінформації.

18 лютого ChatGPT запрацював в Україні. Програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих Росією територіях, «щоб вороги не використовували її для антиукраїнської пропаганди».


В Instagram можна буде створювати не лише профілі, але й канали, як у Telegram. Також Meta запускає платну верифікацію для Facebook й Instagram, яка нагадує версію Twitter Blue Ілона Маска.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі