Творець «Кобзи» (українська версія Wordle) Олександр Козлов представив нову гру про слова «Літералі», пише Ain.ua. Поки що гра доступна лише для iOS, але згодом має вийти версія і на Android.

Це гра на одного гравця, яка складається з 200 рівнів і має 77 завдань, де потрібно відгадувати слова. Наприклад, потрібно зібрати 15 слів, що починаються на букву «А» чи пʼять слів, які містять літеру «Ш».

«Літералі» також має режим збереження енергії: деякі анімації зникають, зовнішній вигляд застосунку спрощується, але геймплей не змінюється.

«Багато часу пішло на те, щоби зробити гру не занадто складною, але і такою, що кидає виклик. Мета проєкту в тому, щоб коли хтось буде шукати ігри українською в AppleStore, він просто міг таку знайти», – розповів Олександр.

Наразі гра повністю безкоштовна і не містить реклами, однак згодом автор «Літералі» планує створити англомовну версію гри, яка буде монетизуватися.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці січня 2022 року київський програміст Олександр Козлов переклав гру Wordle українською та створив застосунок для користувачів iOS під назвою «Кобза». Пізніше він презентував ще один застосунок – «Гру слів» для поліпшення української мови.

Наразі у «Кобзи» 40 тисяч завантажень, а у «Гри Слів» – 15 тисяч.


Wordle – це гра, яку запустили в жовтні 2019 року. Вона оновлюється щодня й пропонує користувачам шість спроб, за які потрібно вгадати слово, яке складається з пʼяти літер.

Американська щоденна газета The New York Times наприкінці січня 2022 року придбала гру-головоломку Wordle за «семизначну» суму в її творця – програміста Джоша Вордла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі