Автор українського аналогу Wordle Олександр Козлов створив безкоштовну «Гру слів» для поліпшення знання української мови.

Гра доступна для завантаження лише на базі операційної системи iOS. За словами автора, наразі він не планує створювати Android-версію «Гри слів».

Це гра для двох, можна грати локально на одному пристрої чи онлайн. Гравці по черзі збирають слова на полі 5х5. Використана в слові літера стає «захопленою» гравцем.

Гра закінчується, коли кожна з 25 клітин поля належить одному з гравців. Виграє той, у кого захоплених клітин більше.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Wordle – це гра, яку запустили в жовтні 2019 року. Вона оновлюється щодня й пропонує користувачам шість спроб, за які потрібно вгадати слово, яке складається з пʼяти літер.

Американська щоденна газета The New York Times наприкінці січня 2022 року придбала гру-головоломку Wordle за «семизначну» суму в її творця – програміста Джоша Вордла.

Також наприкінці січня львівський блогер Петро Нек переклав гру Wordle українською. На день раніше київський програміст Олександр Козлов теж переклав гру Wordle українською та створив застосунок для користувачів iOS під назвою «Кобза».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Олександр Козлов