Ukrainian Startup Fund опублікував мапу, де позначені напрями технологічних стартапів, у які найбільш охоче інвестуватимуть в Україні. Дослідження проводили разом із Мінцифри й венчурним фондом TA Ventures.

Мапа, зокрема, може бути корисною для підприємців, які планують створити стартап і ще обирають сферу, відзначають у Мінцифри.

На мапі позначені перспективні напрями у сферах будівництва, логістики, харчових й освітніх технологій, кібербезпеки, енергетичного менеджменту, «цифрового здоров’я», фінансових технологій, cоціальної сфери й працевлаштування, а також військових технологій.

Наприклад, у сфері «цифрового здоров’я» пріоритетними визначили напрями, як-от диджитал-терапія та В2В-платформи для підтримки ментального здоров’я, а у сфері військових технологій – захист даних і шифрування.

Мапу стартапів можна завантажити за цим посиланням. На ній також є перелік українських компаній, що вже працюють у визначених сферах.

Це «найбільш важливі й критично необхідні сектори, яким потрібно приділяти увагу вже сьогодні для розвитку України зараз й у післявоєнний час», відзначають у Ukrainian Startup Fund.

«Саме ці технологічні напрями сьогодні мають найбільше перспектив і потенціалу з погляду залучення інвестицій і можливостей для створення якісного продукту й побудови успішної компанії», – додають у Мінцифри.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Платформа для створення відеоігор Unity запустила грантову підтримку для розробників соціально важливих проєктів. Це можуть бути ігри, фільми, мобільні застосунки або XR-проєкти. Переможці отримають 500 тисяч доларів, менторство від Unity й технічну підтримку для створення стартапу.


Google cтворив фонд підтримки стартапів в Україні – Google for Startups Ukraine Support Fund – розміром п’ять мільйонів доларів. Українські стартапи також зможуть використовувати кампус Google for Startups у Варшаві як тимчасовий офіс.


В Україні з’явилася нова стартап-студія Up-n-Up, що працюватиме зі стартапами «на ранніх стадіях», тобто допоки вони стануть готовими до отримання перших інвестицій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі