Платформа для створення відеоігор Unity запустила грантову підтримку для розробників соціально важливих проєктів по всьому світу. Це можуть бути ігри, фільми, мобільні застосунки або XR-проєкти.

Переможці грантової програми отримають 500 тисяч доларів, менторство від Unity й технічну підтримку для створення стартапу.

Заявку на участь можна надіслати тут. Дедлайн подачі – 9 грудня 2022 року.

Проєкт на час подачі заявки може перебувати на будь-якій стадії виробництва. Головна умова: стартап має зачіпати теми освіти, екології, ментального або фізичного здоровʼя й інших соціально важливих проблем у світі.

У 2021 році грант надали творцям проєкту Songs of Cultures, який мав знайомити дітей з різними культурами світу, авторам мобільної гри про довкілля My Lovely Planet і розробникам VR-проєкту про депресію Darkening.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Unity – багатоплатформовий інструмент для створення відеоігор і мобільних застосунків, які підтримують VR, AR і XR-технології. На Unity створювалися ігри Rust, Among Us, Genshin Impact, Valheim, Pokemon Go й інші.

Також Unity є й ігровим рушієм, на якому працюють ці проєкти. Перша його версія вийшла ще у 2005 році.


Малі, середні бізнеси й greentech-підприємства, що постраждали від війни, можуть отримати грант до 50 тисяч євро від проєкту «Український бізнес у дії».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі