PlayStation може повернутися на український ринок восени, повідомляє GameDev Dou, посилаючись на закриту спільноту «PlayStation Україна Community» й анонімні джерела, знайомі з ситуацією.

Продукція PlayStation почала зникати з магазинів офіційних ритейлерів після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Це було повязано, зокрема, з обмеженням на імпорт. Але в липні це обмеження скасували, тому компанія може повернутися на український ринок.

«Зовсім скоро на українському ринку зʼявиться нова партія PlayStation 5. Продавати їх будуть у комплекті з іграми, зі старими цінами у валюті, але з новим курсом за вікном», пишуть «PlayStation Україна Community».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У березні Sony зупинила продажі в Росії й закрила російський PlayStation Store.
Наприкінці березня з’явилася українська локалізація інтерфейсу PS4 та PS5, яку компанія почала тестувати в лютому. Наприкінці червня українська мова також з’явилася й у PlayStation Store і PS Network.

PlayStation 5 надійшла в продаж у листопаді 2020 року. Консоль має 16 гігабайтів оперативної пам’яті GDDR6 і вперше обладнана SSD-накопичувачем на 825 гігабайтів.

Також PS5 має вбудований центральний і графічний процесори. Це поліпшило швидкість роботи – 5,5 гігабайт за секунду. Якість графіки зросла до 4K.

Одночасно з PS5 Sony випустила й аксесуари для геймерів. Зокрема, бездротовий контролер DualSense, гарнітуру з підтримкою 3D-звуку та HD-камеру для запису ігор.

На ігрових консолях PlayStation вийшла відеогра Stray наприкінці липня. Це гра, у якій головним героєм є кіт. Stray уже отримала схвальні відгуки та стала феноменом соцмереж, тому ми розповідали про неї детальніше.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі