Соціальна мережа TikTok тестує нову функцію обмеження контенту за віком, пише Reuters. Це потрібно, щоб запобігти потрапляння «дорослого» контенту в стрічку до підлітків.

Видання зазначає, що налаштувати профіль у такий спосіб зможуть як користувачі власних акаунтів, так і батьки або опікуни підлітків.

Зокрема, автори відео на платформі зможуть вказувати вікові обмеження для перегляду власних матеріалів. У TikTok кажуть, що система має працювати за зразком обмежень у кіно та компʼютерних іграх.

Як пише TechCrunch, для дітей, ймовірно, введуть спрощений дизайн із обмеженням деяких функцій у застосунку.


У 2020 році TikTok дозволив створювати спільний зі своєю дитиною профіль у соцмережі. Наприклад, батькам дозволили встановлювати, скільки часу дитина може проводити в TikTok щодня; обирати, які типи контенту може шукати дитина; а також можливість вибрати, який контент є неприйнятним для дитини. Однак вони не можуть читати приватні повідомлення дитини.

У січні 2021 року профілі користувачів TikTok, яким не виповнилося 16 років, автоматично зробили приватними. Дописи підлітків не будуть з’являтися в загальній стрічці рекомендацій, а їхні відео не можна бути завантажити з соцмережі. Для користувачів у віці 1617 років ця функція також буде автоматично відімкнена, але її можна ввімкнути в налаштуваннях.

Також соцмережа Instagram проситиме всіх користувачів вказати свій вік. У компанії заявили, що таким способом хочуть створити безпечне середовище для дітей. Наприклад, тепер для осіб віком до 21 року буде недоступна реклама алкоголю.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі