Облікові записи користувачів TikTok, яким від 13 до 15 років включно, стануть автоматично приватними, розповіли в компанії.

Тепер переглядати відео користувачів молодших 16 років зможуть лише ті, кого схвалив власник сторінки. TikTok хоче дати підліткам можливість робити усвідомлений вибір щодо того, яким контентом і з ким вони діляться, і самостійно визначати рівень приватності в соцмережі. 

Також користувачі до 16 років зможуть дозволити залишати коментарі лише «друзям» або повністю вимкнути коментарі, можливості дозволити коментарі від усіх користувачів не буде. Дописи підлітків не будуть з’являтися в загальній стрічці рекомендацій, а їхні відео не можна бути завантажити з соцмережі. Для користувачів у віці 1617 років ця функція також буде автоматично відімкнена, але її можна ввімкнути в налаштуваннях.

До відео, які зняли користувачі у віці 13–15 років, не можна буде використовувати функції дуету, завдяки яким можна було знімати відео реакції на інші дописи. TikTok дозволить використовувати функцію Duet&Stitch для відео користувачів від 16 до 17 років лише їхнім друзям.


Китайський сервіс TikTok хочуть закрити в США, бо застосунок отримує багато інформації про користувачів: геолокацію й історію вебперегляду. Президент Трамп вважає, що ці дані можуть потрапити до китайських спецслужб і розвідки.

2 серпня 2020 року про намір купити TikTok заявила Microsoft: вартість угоди американські журналісти оцінюють у 10–30 мільярдів доларів. Але ByteDance, що володіє соцмережею TikTok, вирішила не продавати американський сегмент сервісу IT-корпорації Microsoft.

У вересні 2020-го компанії Oracle і Walmart повідомили, що можуть купити TikTok за 12 мільярдів доларів. Але власники соцмережі хочуть 60 мільярдів. Виконавчий директор соцмережі TikTok Кевін Маєр пішов у відставку після того, як компанія подала до суду на адміністрацію президента США Дональда Трампа.

У вересні 2020 року окружний суддя США тимчасово зупинив рішення президента Дональда Трампа про заборону завантаження застосунку TikTok. Це сталося внаслідок телефонного судового засідання, де адвокат TikTok Джон Холл назвав рішення Трампа порушенням свободи слова.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі