З 27 листопада компанія ІКЕА почне приймати свої старі меблі на повторний продаж або переробку, повідомляє ВВС.

Натомість клієнти отримають знижку на придбання нових меблів. У магазинах оцінюватимуть стан продукції як новий (знижка 50%),  дуже хороший (40%) і вживаний (30%).

Для того, щоб отримати знижку, потрібно зареєструвати товар, який клієнт планує повернути, і привезти його в магазин у зібраному вигляді.

Розпочнуть прийом у 27 країнах з лінійки Billy. Зокрема, будуть приймати столи, стільці, книжкові полиці, парти, табурети.

ІКЕА перепродаватиме старий товар. Якщо ж меблі не підлягатимуть перепродажу, то їх перероблятимуть.

Компанія більше року тестувала цю послугу у двох містах: в Единбурзі та Глазго. Це рішення ухвалили з огляду на збереження екології. До 2030 року ІКЕА планує перейти на круговий бізнес, тобто такий, що повторно продає або переробляє товар, пояснюють у компанії. 


 Компанія ІКЕА провела незалежний аудит щодо використання нелегально вирубаної української деревини з Карпат під час виготовлення меблів. Зрештою, доказів про використання нелегельної української сировини не знайшли.

 З жовтня 2021 року торгова мережа ІКЕА відмовляється від використання лужних батерейок. ІКЕА хоче перейти на акумуляторні батерейки, оскільки вони безпечніші та більш екологічні.