Перший процесор власного виробництва для ноутбуків і домашніх комп'ютерів показала компанія Apple. На третій за сезон презентації також показали MacBook Air і Mac Mini нового покоління, створені на основі нових процесорів. The Village Україна коротко розповідає про найголовніше з презентації. 

Раніше Apple також показали нове покоління iPhone та нові iPad і Apple Watch.

Головний анонс презентації – чип M1, який стане основою для нового покоління комп'ютерів Apple. Раніше виробник iPhone та MacBook використовував процесори від компанії Intel, але нове покоління пристроїв Apple стане першим із використанням власного чипу Apple Silicon. M1 дозволяє забезпечувати кращу продуктивність та адаптувати програмне забезпечення, пояснюють розробники. 

Новий MacBook Air

Нове покоління базової версії MacBook має такий же цінник, як і попереднє – від 999 доларів. Утім, Apple називають його найкращим, найтоншим і найшвидшим у всій лінійці. «Новий MacBook Air швидший, ніж 98% ноутбуків на Windows, випущених за минулий рік», – кажуть розробники. У порівнянні з Air попереднього покоління він має у 3,5 рази швидший центральний процесор і в п'ять разів швидший графічний процесор.

Новий MacBook Air також називають найбільш витривалим у серії: наприклад, він здатний витримувати без підзарядки 15 годин роботи в інтернет-браузері та 18 годин перегляду відео.

Як і інші MacBook, він має екран із діагоналлю 13 дюймів та алюмінієвий корпус, але цього разу дизайн побудували без вентилятора, забезпечивши безшумну роботу лептопа. Серед інших покращень – фронтальна камера для кращого досвіду відеоконференцій. 

Новий MacBook Pro

Новий MacBook Pro Apple називають «найкращим і найпотужнішим MacBook Pro». Cеред переваг називають рекордну для всієї лінійки MacBook витривалість – до 20 годин без підзарядки. 

Роботу центрального процесора у порівнянні з попередньою версією прискорили в 2,8 рази, а графічного процесора – в п'ять разів. 

Ще одне нововведення – інтеграція мікрофона, якість якого називають «студійною». 

Вартість нового MacBook Pro – від 1299 доларів. 

Новий Mac Mini

Новий домашній комп'ютер від Apple Mac Mini коштує 699 доларів. Завдяки чипу M1 продуктивність вдалося підвищити втричі, а роботу графічного процесора – вшестеро. Окрім того, Mac Mini називають на 60% більш ефективним у використанні електроенергії. 

Оформити замовлення на пристрої можна з 11 листопада. Оновлена версія операційної системи MacOS під назвою Big Sur стане доступною 12 листопада. 

Обкладинка та фото: Apple