Щорічну презентацію нових продуктів провела компанія Apple. The Village Україна розповідає про головні анонси презентації – чотири нові iPhone, а також аксесуари для продуктів Apple. 

 Раніше Apple також показали нові покоління планшета iPad і розумного годинника Apple Watch.

iPhone 12

Нове покоління смартфонів Apple називають «найшвидшим телефоном в історії» завдяки чипу A14 Bionic.

В iPhone 12 дисплей – 6,1 дюйма. Це OLED-екран за технологією Super Retina XDR, що має вдвічі більше пікселів, ніж в iPhone 11. 

Оновлена подвійна камера з ультраширокою й широкою лінзами дозволяє краще знімати зображення за поганого світла та в нічному режимі, кажуть в Apple.

Корпус iPhone 12 алюмінієвий, він на 15% легший за попередню версію смартфона. Ще одна особливість – технологія Сeramic Shield, що допомагає зберегти екран без пошкоджень. В Apple додають, що вона вчетверо збільшує шанси на збереження екрана після падіння телефона. 

Вартість – від 799 доларів. У продаж надійде 23 жовтня, замовлення в США почнуть приймати 16 жовтня.

iPhone 12 mini

iPhone 12 mini – перший iPhone з приставкою mini, яку Apple уже перевірили у форматі iPad. Розробники називають його «найменшим і найтоншим смартфоном з підтримкою 5G». Діагональ дисплея – 5,4 дюйма. Як й iPhone 12, буде доступним у п’яти кольорах.

Вартість – від 699 доларів. У продаж надійде 23 жовтня, замовлення в США почнуть приймати тижнем раніше.

iPhone 12 Pro

Нову топову модель iPhone називають «найбільш потужним iPhone в історії». Смартфон має діагональ дисплея 6,1 дюйма і три камери. Обідок корпусу – із неіржавної сталі

Вартість – від 999 доларів. У продаж надійде 13 листопада, замовлення в США почнуть приймати тижнем раніше.

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max – iPhone із поки найбільшим дисплеєм в історії Apple. Діагональ становить 6,7 дюйма. Як й iPhone 12 Pro, буде доступним у чотирьох кольорах: золотому, срібному, графітовому та блакитному.

Завдяки поліпшеній обчислювальній здатності й технології камери iPhone Pro Max називають першим iPhone, який може професійно знімати, обробляти та завантажувати відео у форматі Dolby Video.

Вартість – від 1099 доларів. У продаж надійде 13 листопада, замовлення в США почнуть приймати тижнем раніше. Як й у випадку з iPhone 12 Pro, доступні варіанти з 128, 256 і 512 гігабайтами фізичного сховища даних.

Оновлені ціни на всю лінійку iPhone. Ще одне нововведення Apple – нові iPhone тепер будуть продавати без зарядних пристроїв і навушників. 

Інтеграція 5G

«Новою епохою для iPhone» назвав Тім Кук уведення мобільного зв’язку стандарту 5G для iPhone. Усі нові iPhone мають підтримку 5G. 

Перевагами 5G називають збільшену швидкість користування та завантаження. Як приклади, наводять спортивні трансляції, які можна паралельно переглядати з семи різних каналів і ракурсів.

Наразі 5G підключили на рівні США (майже 200 мільйонів користувачів і 1800 міст) і понад 100 мобільних операторів інших країн (поки не в Україні). 

MagSafe

MagSafe називають «новою екосистемою Apple». Завдяки запатентованій технології з магнітною стрічкою нові iPhone можна використовувати разом з аксесуарами: безконтактним зарядним пристроєм, а також чохлами й гаманцями, що кріпляться до задньої частини корпусу iPhone.

Нова колонка HomePod mini

HomePod mini – нова розумна колонка Apple, створена для відтворення музики та керування голосом за допомогою системи Siri.

Головне застосування пристрою – домашні умови. Наприклад, можна встановити дві колонки, які працюватимуть у стереорежимі чи передаватимуть звук між собою відповідно до вашого пересування будинком. Також ввели функцію Intercom, яка дозволяє передавати аудіоповідомлення з одного HomePod на інший. 

Вартість HomePod mini – 99 доларів. Придбати можна з 16 листопада.