Американський репер Каньє Вест призначив головним дизайнером свого бренда Yeezy росіянина Гошу Рубчинського.

Прихід на посаду російського дизайнера Каньє Вест назвав «важливою віхою в історії дизайну», а самого Рубчинського назвав «легендарним».

   

Yeezy – бренд одягу і взуття Каньє Веста, засновний у 2000-х роках. Перша пара взуття бренда Yeezy вийшла у співпраці з Nike, що тривала шість років. За цей час Вест випустив три моделі кросівок. Після цього Вест підписав контракт з Adidas, співпраця тривала з 2013 по 2022 рік.

Yeezy також робив колаборацію з Gap і Balenciaga, «утилітарна» колекція вийшла влітку 2022 року. Бренд Каньє Веста почав співрацювати з Gap у червні 2020 року. Першу річ представили влітку 2021-го, це була яскрава блакитна куртка з нейлону. Куртка коштувала 200 доларів, її розпродали майже миттєво. Пізніше випустили худі, які стали найбільш продаваним товаром за день в історії Gap.com.

   

У спеціальному епізоді подкасту The Village Україна про попкультуру «ВЧОМПРИКОЛ» розповідаємо про феномен (і скандали навколо) Каньє Веста. Це текстова адаптація розмови, послухати запис можна за посиланням.