The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Фото: Марго Дідіченко

Genesis – це міжнародна компанія, яка розробляє та веде медіабізнес для закордонних ринків. Усього тут працює понад тисяча людей. Новий офіс Genesis Media Emerging Markets (підрозділ відповідає за ринки, що розвиваються – від Африки до Філіппін, з 2023 року він має назву Legit Media Group) розташували у промисловій зоні на Подолі на вулиці Кирилівській. Раніше тут працювала команда Rozetka.

Genesis

Адреса: вулиця Кирилівська, 40

Метраж: 850 м²

Працівники: 126

Призначення: офіс медіакомпанії

Офіс підрозділу Genesis використовує перший поверх бізнес-центру, це просторе приміщення з природним освітленням. Щоб денне світло максимально наповнювало простір, у його центральній частині розташували скляні мітинг-руми і переговорки, а робочу зону розділили по периметру, розповідають у дизайн-студії In Unique, яка відповідала за проєкт. Дві лаунж-зони, своєю чергою, розмістили по обидва боки від центру. «Навколо прозорого куба створили транзитні зони для зручного доступу до робочих місць», – додають дизайнери.

Студія запропонувала для компанії загальне візуальне рішення у мінімалістичному скандинавському стилі. Дизайнери заздалегідь провели дослідження, запитуючи у працівників про кольори, у яких їм комфортно працювати. Зрештою зупинилися на здебільшого нейтральній кольоровій гамі, розставивши кольорові акценти у зонах для відпочинку. Підкреслили в інтер’єрі й індустріальний стиль приміщення – бетонні покриття та дерев’яний шпон. «Загальну стилістику з прямими геометричними лініями підтримали заокругленими формами та меблями», – додають в In Unique.

При вході до офісу розташували лобі, поряд із зоною для очікування під логотипом Genesis – гардероб і кімната для сну. «У наших працівників немає чіткого графіка, це залежить від окремих проєктів. Якщо з Африкою різниці у часі майже немає, то, наприклад, під час роботи з партнерами у США чи Казахстані це проблема. Тому в кімнаті для сну можна відновитися до чи після нічного скайпколу», – кажуть у Genesis. Працює зона за допомогою застосунку Sleep Booster.

У першій лаунж-зоні облаштували «хатинку» для відпочинку та місця для сидіння за літерою «П». Це простір-трансформер, який можна зробити і місцем для відпочинку, і зоною для корпоративних вечірок, кажуть у Genesis. Поряд також встановили тренажер: «Це зручно, коли треба змінити положення і перемкнутися – полежати або потренуватися».

Центральний блок із 15 кімнатами для перемовин – це скляні куби з різними площами та форматами приміщень. Невеликі переговорки переважно використовують для телефонних розмов і відеоконференцій, а великі – для командних зустрічей. Природне світло з великих вікон за потреби можна доповнити світлодіодними лампами.

У ще одній лаунж-зоні з іншого боку приміщення трансформувати простір можна завдяки модульним диванам. Меблі від українського виробника Interia обрали так, щоб можна було переставляти їх або доставляти стільці. Над цим простором – продовгасті декоративні світильники Svetoria. Поруч – велика скульптура з пінгвіном. Напис на стіні – Good Vibes Only.

У кутньому просторі розташували кухню. «Щоранку нам привозять сніданки, а вдень – обіди», – кажуть у Genesis. Кожному новому працівникові на кухні видають чашку, малюнок не повторюється, тому в кожного вона своя. Поступово їдальню переводять на посуд багаторазового використання, є мета зробити її максимально екологічною.