Цегляна стіна 100-річного будинку на вулиці Саксаганського. Яскраво-жовті металеві двері ведуть у мінімалістичний простір дизайн студії FILD. У 135 м² поєднується офіс, шоу-рум та виробництво. Тут працює лише двоє людей – засновники студії Ден та Катерина Вахрамєєві. FILD розробляє предметний дизайн.

Автор проекту:

«FILD»

FILD

Студія, що займається предметним дизайном. Нещодавно FILD представляли Україну на Stockholm Design Week

Дата відкриття

грудень 2016

Метраж

135 м²

Працівники

2


Ден і Катя живуть у цьому ж кварталі. Коли почали шукати локацію під офіс, виявилося, що саме за цими металевими дверима здається площа. Це було перше і єдине приміщення, яке вони розглянули.

Раніше це була комунальна квартира. Площу перепланували, виділилися 4 зони: шоу-рум, виробництво, офіс та кухня. Ден розробив проект за 4 дні.

До ремонту, підлоги не було зовсім. Там, де зараз кухня, був вихід на вулицю. Майстерню обладнали в колишній бойлерній та котельні. Офісом стали об’єднані три кімнати комуналки.

FILD зберегли акуратні цегляні стіни, щоб залишити у приміщенні дух історії. В основі – кольори компанії: світло-сірий та жовтий.

В центрі офісної частини – великий дерев’яний стіл з металевим каркасом. Його робили з запасом ще на кількох працівників. Скоро дизайн-студія розширюватиме команду.

Освітлення розроблили і створили самі. Дизайнери жартують, що саме свої об’єкти було найтяжче підібрати.

Фото: Юля Вебер