The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Юлія Масюченко

Район:

Печерський

Дизайн:

Нікіта Гусєв, Анастасія Кульгава

Площа:

106 м²

Висота стелі:

2,8 м


Квартира розташована у житловому комплексі на вулиці Іоанна Павла ІІ неподалік станції метро «Дружби народів». Авторами проєкту є Нікіта Гусєв та Анастасія Кульгава. Власники квартири – молода сім’я з донькою.

«Власники хотіли щось сучасне і світле, щоб дім був місцем відпочинку. Ми вирішили обрати стиль функціонального мінімалізму, де місць для зберігання достатньо, але вони максимально сховані», – розповідають дизайнери.

У квартирі зробили перепланування: замість гостьового санвузла спроєктували приміщення для зберігання речей з пральною та сушильною машинами. Кухню з’єднали з вітальнею, додали площу лоджії, де зробили обідню зону.

До перепланування
Після перепланування

Кухня повністю розроблена за ескізами дизайнерів, вся техніка вбудована у шафи для зберігання. За дзеркальним фасадом сховали бойлер.

«Кухня – легка і мінімалістична, попри те, що в ній багато вбудованої техніки. Обідня зона розташована біля вікна з красивим краєвидом на Київ», – каже Кульгава.

Для стіни у вітальні використали шпон з натурального дерева, по центру розмістили світло-сірий диван від Interia. «Диван, на вимогу замовників – розкладний, якщо, наприклад, гості замовників вирішать переночувати», – пояснює дизайнер.

Інтер’єр доповнили великою абстрактною картиною художника Івана Верха – його полотно також є у спальні дорослих. Біля дивана розмістили текстурний килим від українського бренду Ekocarpet. «Ми вирішили, що потрібні не класичні, а сучасні килими з абстрактним принтом. Тому для вітальні й дитячої спальні обрали килими в одному стилі. За малюнком вони активні, але простір досить чистий і мінімалістичний, тому ці килими доречні», – розповідає співавторка проєкту.

На окремих стінах у коридорі, дитячій кімнаті та робочому кабінеті присутній вертикальний декор – поліуретанові профілі. «Їх взагалі можна використовувати як плінтус, але ми застосували як декор», – розповідає дизайнер Гусєв.

У блоці для батьків об’єднали одразу три простори – спальню, гардеробну і кабінет. «Біла шафа виступає перегородкою й одночасно зв’язком між трьома зонами. Через гардеробну можна потрапити в кабінет та спальню, які також зв’язані між собою.

Між кабінетом і спальнею встановили скляну перегородку і blackout-штори – якщо хтось працюватиме, а хтось спатиме, то не будуть заважати одне одному.

«Кабінет призначений для чоловіка – йому часто доводиться працювати вдома. Ми вирішили зробити кабінет якомога далі від вітальні – у тихому і спокійному місці, і додатково ізолювали від зони спальні», – кажуть дизайнери.

Ліжко у спальні – від Interia, тумби – українського бренду Benchee, підвісні світильники – від німецької компанії SLV.

Дитячу кімнату оформили у світлих тонах з акцентною кораловою стіною. Тут об’єднали місце для відпочинку та ігор – встановили подовжене ліжко з додатковим місцем для сидіння. У шафу для одягу інтегрували відкриті полички для книг та іграшок, у кімнаті розмістили і великий робочий стіл з підвісною консоллю. Простір доповнили тропічними чорно-білими шпалерами на замовлення від The O та яскравими бірюзовими шторами.

У квартирі є ванна кімната та гостьовий санвузол. У ванній розмістили дві раковини для зручності власників, а також велике дзеркало, яке візуально збільшує простір. Для приміщення використали нейтральні відтінки: світло-сірий керамограніт з текстурою каменю, який контрастує з дерев’яними фасадами меблів.

У гостьовому санвузлі для стін обрали три різні текстури: сірий керамограніт, керамограніт під дерево і дрібну білу плитку, щоб зробити акцентною стіну навпроти входу в кімнату.

«У проєкті є кольорові акценти у вигляді декору. Якщо вони набриднуть, їх завжди можна легко замінити», – кажуть дизайнери.