The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Андрій Безуглов

Район:

Шевченківський

Дизайн:

U Concept

Площа:

105 м²

Висота стелі:

2,70 м


Квартира розташована у будинку на перетині вулиць Саксаганського та Паньківської. Господарка оселі – керівниця одного з київських продакшнів, яка мешкає тут із донькою. «Власниця часто подорожує, одне з її улюблених міст – Нью-Йорк. У цій квартирі ми спробували відтворити, зокрема, еклектику Нью-Йорка», – розповідає авторка проєкту Ольга Соборова зі студії U Concept.

«Коли я придбала цю квартиру, тут був величезний коридор. Ми вирішили його позбутися і виділити таким чином велику вітальню», – розповідає господарка. Також перепланування здійснили, відмовившись від однієї з ванних кімнат – замість неї облаштували гардероб. Не вдалося позбутися несучої конструкції у вітальні, але її використали, наростивши і розмістивши на ній телевізор. Окрім студії, у квартирі є дві окремі кімнати – дитяча і спальня.

Головна особливість проєкту – курйозна ситуація, яка врешті визначила основний візуальний стиль квартири. Серед основних побажань замовниці було не використовувати на стінах і стелі світлі тони. Команда U Concept підібрала як основний тон вітальні фіолетово-коричневий відтінок. Утім, після процесу фарбування на стінах і стелі зібрався наелектризований будівельний пил.

«Ми намагалися прибрати цей колір, але він знову з’являвся. Врешті прийшла клієнтка сказала, що це круто, і попросила залишити», – розповідає дизайнерка Соборова. У студії кажуть, що це рішення могло не спрацювати, якби у квартирі не було так світло. Утім, через розташування на високому поверсі в оселі завжди вистачає природного освітлення.

До баклажанового кольору вітальні підібрали темно-зелений колір кухонної стінки. Корпусні меблі для проєкту, включно з круглим обіднім столом, виконав київський виробник Studio Manka. Стільці біля дерев’яного столу – іспанські La Forma. Шкіряний диван у вітальні виконали на замовлення, це репліка відомої моделі. Своєю чергою, ліжка у спальній і дитячій – від українського виробника Hommie.

Власниця квартири доповнила інтер’єр речами, які привезла з подорожей. Наприклад, це картина з Мексики, а також світильники і торшер із закордонних барахолок. Замість люстр у просторі зробили акцент на точкове освітлення від австрійського бренду Eglo.

На контрасті з рештою оселі санвузол вирішили зробити світлим. «Хотілося, щоб це було у стилістиці нью-йоркських вбиралень. Коли вперше побувала у Нью-Йорку, знімала квартиру у художниці, там був дуже цікавий стиль», – ділиться господарка. Для цього U Concept запропонували рішення з двома видами плитки: однотонна біла українського виробництва на стінах, італійська чорно-біла на підлозі.

За побажанням власниці, вирішили відмовитися від ванної, натомість встановили конструкцію для душу з неіржавної сталі. Дзеркало над раковиною – від Studio Manka.