The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві і не тільки.

Район:

Голосіївський

Кількість кімнат:

1

Площа:

38 м²

Висота стель:

2,7 м


Квартира розташована у ЖК «Тиха гавань» на вулиці Набережно-Корчуватській. Господар квартири – стоматолог, який живе у помешканні сам. Це компактна однокімнатна квартира: основним завданням на проекті для дизайн-студії WeCreate Studio було зробити простір у 38 квадратних метрів максимально функціональним.

Ще одна особливість оселі – відсутність дерева в інтер’єрі. «Замовник не любить текстуру дерева і будь-які вироби з дерева», – розповідають автори проекту Вероніка Лева та Марія Ковальова. Побажання власника врахували, замовивши кухонну стінку з металевим каркасом і підібравши двері з гартованого скла. Понад те, від рішення з ламінатом на підлозі відмовилися заради плитки. Утеплюють квартиру чотири зони з теплою підлогою.

Ще одне побажання господаря – застосування холодних тонів. Основне тло в інтер’єрі зробили нейтральним, акценти ж розставили відтінками синього кольору. «Це римується з краєвидом на озеро прямо з вікна», – кажуть у WeCreate Studio. Єдиний виняток – вкраплення помаранчевого кольору на кухні.

Більшість меблів у квартирі готували на замовлення, зокрема кухонну стінку, шафу та стелаж. Індивідуальний підхід – і в текстилі, включно з римськими шторами. «Таким чином ми врегулювали потік світла», – розповідають авторки проекту.

Універсальний диван як візуальний центр кімнати – відповідальність українського виробника Blest. Над диваном господар повісив картини з власної колекції. Лампа для читання поряд – Shoploft. Поблизу дивана постелили килим Ekohali.

Освітлення у студії вирішили зробити точковим, відмовившись від великих джерел світла. Утім, над столом поблизу вікон – польська люстра від Nowodvorski. На шафі для книжок, зокрема, роботи Ніколи Тесли, Миколи Реріха та праця «Основи буддизму».

Ще одна особливість інтер'єру – декоративний зуб, який прикрасили льодяниками.