The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Фото: Андрій Безуглов

Район:

Шевченківський

дизайн:

Ольга Соборова та Олександр Карпинський (U Concept)

Висота стель:

3,10 м

Площа:

52 м²


Квартира розташована на вулиці Січових Стрільців. На прохання господарів, молодої пари, студія U Concept створила стриманий інтер’єр з яскравими кольоровими акцентами і підкреслила історію будинку 1930-х років. «Старий центр, будівля з 90-річною історією. Хотіли врахувати це у проекті», – розповідає співавтор проекту Олександр Карпинський.

У двокімнатній квартирі з окремими вітальнею і спальнею не довелося робити перепланування. Утім, за побажанням власників, розширили ванну кімнату. Виграли площу завдяки зменшенню зони для кухні. «Санвузол був занадто вузький», – пояснює Карпинський.

План квартири до перепанування
План квартири після перепанування

Загальний стиль помешкання у U Concept називають скандинавським. Як основне тло для нього обрали світлі тони. Історію будівлі, за словами дизайнера, підкреслили за допомогою класичних молдингів і багетів у вітальні.

Своєю чергою, акценти розставили завдяки декоративному освітленню та яскравим меблям. Зокрема, яскраво-синій тумбі і двом зеленим стільцям від IKEA. «Це контрастний акцент, він створює певний настрій на тлі стриманих основних кольорів», – каже Карпинський.

Від IKEA також підібрали ліжко для спальні. Решта меблів у квартирі – київський виробник Studio Manka. Окрім того, урізноманітнили спальню підвісною люстрою – це репліка Flos. Ще однією особливістю простору є ніша у стіні, в яку інтегрували просторий гардероб. За потреби зону для гардероба можна підсвітити точковим освітленням.

Оскільки квартиру планували для двох людей, кухню вирішили зробити компактною. До блоку з кухонною стінкою додали широке підвіконня – його використовують замість обіднього столу. «Це ніби барна стійка», – жартують у U Concept. Вікно забезпечує кухню природним світлом.

Природне освітлення й у розширеній ванній кімнаті. У цій зоні кольорові акценти розставили завдяки дереву – поєднання ДСП і шпону. Також поклали плитку трьох різних кольорів. Для функціонального використання простору ванну об’єднали з душем.