У пілотному випуску подкасту «Простими словами» розповідаємо, навіщо нам злість і що робити з її енергією. А також вимірюємо насиченість злості – від обурення до люті.

Злість працює за принципом сигналізації, але не з’являється одразу у вигляді нестерпного почуття. Завжди можна помітити початок цього процесу і відреагувати на подразник найменш деструктивним шляхом. Задача злості – це сигналізація про порушені кордони та акумуляція енергії, аби ці кордони відновити. Вчасно повідомити партнеру(-ці) про недоречність запізнень, або попередити сусіда про гучну музику – це запорука ментального здоров’я та адекватних відносин.

Чому злитися не означає бути злим? Така логіка дуже «зручна» у вихованні дітей і часто формує хибну поведінку в дорослому житті. Злитися – означає заявляти про себе і свої особисті кордони. А замовчені емоції завжди найдуть деструктивний шлях до вираження.


Послухати повну бесіду з поясненнями на життєвих прикладах можна в APPLE PODCASTS, SOUNDCLOUD, SPOTIFY, MIXCLOUD та GOOGLE PODCASTS Нові випуски виходитимуть щочетверга. 

Подкаст «Простими словами» – серія розмов про психологію від The Village Україна. Перший сезон присвячений емоціям. Ведучі подкасту – редактор The Village Україна Марк Лівін і психолог, сертифікований гештальт-терапевт Ілля Полудьонний.

Ведучі: Марк Лівін, Ілля Полудьонний

Продюсер: Костя Гузенко

Ілюстрація: Даша Коровіна, Анна Шакун