Понад 40% опитаних українців сумніваються, що можуть розпізнати текст, створений штучним інтелектом, ідеться в дослідженні Kantar Ukraine.

Лише 20% українців стверджують, що відрізняють текст, написаний програмою на основі ШІ. Понад третина опитаних довіряє тексту, згенерованому штучним інтелектом, тоді як 25% – ні.

38% опитаних українців скептично ставляться до ідеї називати мистецтвом те, що генерує ШІ. Із твердженням, що музика, написана штучним інтелектом, не має стосунку до мистецтва, погождуються 35% респондентів.

Українці активно стежать за розвитком ШІ, а 79% опитаних українців знають, що таке штучний інтелект. Утім, досвід користування поки що мали лише 29% опитаних. Найбільше цього досвіду серед людей віком від 18 до 29 років (41%), а також у киян (37%).

Частка людей, яка користувалася ChatGPT зросла на 7%, якщо порівнювати з квітнем. Крім того, за цей час зросла частка людей, які користувалися сервісами створення зображень на основі ШІ. Для третини користувачів ChatGPT він радше є розвагою, аніж надійним джерелом інформації, йдеться в опитуванні.

Серед найпоширеніших думок, які виникають в українців, коли ті чують про штучний інтелект, поєднуються «Технологічний розвиток» (35%), «Майбутнє» (35%), а також «Втрата робочих місць» (18%) і «Веде до деградації людини» (15%).

В онлайн-опитуванні від Kantar Ukraine взяли участь 1000 українців віком від 18 до 55 років.

   

YouTube посилює правила маркування реалістичного контенту, створеного за допомогою ШІ. Контент позначатимуть, коли штучний інтелект використовують для заміни обличчя одінєї людини на іншу або синтетичної генерації голосу.