У Черкасах відкрили реабілітаційний центр Recovery для поранених військових.

Це вже девʼятий заклад проєкту, який заснували Віктор й Олена Пінчуки. Центр у Черкасах облаштували з урахуванням вимог інклюзивності приміщень: широкі дверні прорізи, відсутність порогів, медичне антиковзке покриття підлоги, поручні в коридорах, санітарні кімнати для осіб на кріслах колісних і душові із сидіннями й поручнями.

Загалом палатне відділення центру розширили на 30 ліжкомісць. Щороку понад 1000 захисників і захисниць зможуть отримати тут допомогу з відновлення, кажуть у Recovery.

У центрі облаштували два кабінети фізичної терапії й дві зали фізичної реабілітації, які оснащені обладнанням із віртуальною реальністю, що забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом. Тут також є кабінети для масажу, ерготерапії, терапії мовлення, психологічної підтримки, ординаторська, кабінети для медичного персоналу й інші службові приміщення.

Пацієнти зможуть відновлювати ходу, а також втрачені функції верхніх і нижніх кінцівок завдяки інноваційним тренажерам й апаратам. З пораненими працюватимуть фахівці за індивідуальною програмою: лікарі фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, терапевти мовлення й інші спеціалісти.

   

Мережу Recovery заснували Віктор й Олена Пінчуки. На будівництво центрів вони спрямували 11,5 мільйона доларів, які виручили з продажу скульптури Джеффа Кунса «Мавпа з повітряних куль (пурпурна)» на аукціоні Chriestie’s у Лондоні (28 червня 2022 року). Розпитали мережу центрів Recovery про те, як відбується реабілітація військових.