Міноборони планує запустити електронний кабінет для військовослужбовців у другому кварталі 2024 року, повідомила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко в ефірі телемарафону.

Запустити електронний кабінет планують після набуття чинності закону. Військовослужбовці зможуть контактувати з ТЦК й територіальними центрами комплектування й соціальної підтримки дистанційно. Також військові матимуть додатковий період для поновлення своїх даних.

«Ухвалений закон про цифровізацію армії удосконалив взаємодію між реєстрами, розширив перелік відомостей про військовозобов’язаних, резервістів і призовників у системі «Оберіг». Це дозволить поновлювати систему за спрощеною процедурою без зайвої бюрократії, довідок і ксерокопій», – каже Чорногоренко.

Подати заявку на отримання статусу учасника бойових дій можна буде в електронному вигляді. Реєстр військовозобов’язаних не буде розміщуватися в хмарних сховищах країн-членів НАТО.

 

Про створення «електронного кабінету захисника» в Києві оголосили наприкінці березня 2023-го.

У червні 2023 року повідомили, що до роботи над сервісом також долучиться застосунок «Київ Цифровий», у який інтегрують сервіс для військових і ветеранів.