У Києві створюють сервіс «електронний кабінет захисника», де військовослужбовці та ветерани зможуть отримати послуги, гарантовані містом, повідомили в КМДА.

Електронний кабінет працюватиме за принципом «єдиного вікна», тобто через нього користувачі зможуть взаємодіяти з міськими установами без додаткових реєстрацій.

Наразі вже оцифрували понад 160 послуг. «Робота над наповненням сервісу триває. Сподіваюся, що найближчим часом він запрацює у тестовому режимі», –написала заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Сервіс розробляє Департаментом інформаційно-комунікаційних технологій у співпраці з департаментами освіти і науки, соціальної політики, культури, охорони здоров’я, молоді та спорту, а також Київським міським центром допомоги учасникам АТО.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Військово-лікарську комісію хочуть цифровізувати, це спростить доступ до лікування пораненим військовим. Наразі бійцям потрібно збирати паперові документи у різних інституціях, щоб підтвердити поранення й отримати експертний висновок від комісії. У Мінцифри хочуть запровадити електронний документообіг між військовими закладами, а також можливість реабілітації поряд із місцем проживання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: КМДА