ГО Zero Waste Alliance Ukraine запустили платформу «Місто нуль відходів». Вона доступна за посиланням.

Платформа буде корисна для міст і сіл, які перебувають у процесі відбудови, а також для бізнесів і громадських організацій, які запускають zero-waste проєкти, хочуть зменшити обсяг відходів і раціонально використовувати наявні ресурси.

Там передбачили окремий розділ, де пояснюють, як відходи від руйнації можна застосовувати в процесі відбудови.

На платформі можна дізнатися інформацію про різні типи екопроєктів, як-от: міські компостери, сортувальні станції, переробні підприємства; як реалізувати ці проєкти і які їхні економічні й екологічні переваги. Крім того, команда наводить приклади реалізації екологічних ідей на практиці в Україні та за кордоном.

За словами керівниці Zero Waste Kharkiv Анни Прокаєвої, часто мешканці громад і місцева влада не знають, що подібні місця можуть бути розташовані в їхній громаді чи поряд із домом, тому інформацію вирішили зібрати на одній платформі.

Автори платформи пропонують пройти онлайн-тест і перевірити, чи відповідає громада стандартам zero waste.

ГО Zero Waste Alliance Ukraine закликають повідомляти про екопроєкти у своїх містах. Щоб потрапити на мапу, треба заповнити анкету за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У лютому в Гостомелі почали відбудовувати військове містечко, його зводитимуть з уламків зруйнованих будівель. Концепт відбудови військового містечка в Гостомелі розробила французька компанія Neo Eco. За задумом, на будматеріали планують переробити 75–80% будівельного сміття.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі