Мінцифри запустили національну платформу «Дія.Освіта», де можна буде знайти лайфхаки й деталі щодо найбільш популярних професій, навчальні подкасти, вебінари й гайди. Платформа доступна за посиланням.

Зокрема, там можна пройти текст на профорієнтацію; подивитися освітні серіали про роботу бариста, флориста, дизайнера, барбера і ще десятків професій, а також спробувати себе в обраній професії за допомогою онлайн-симулятора. Крім цього, можна буде моніторити вакансії у своєму регіоні й отримати сертифікат після успішного завершення навчання. На платформі можна буде створити й власний освітній серіал, додають у Мінцифри.

Увесь контент також доступний англійською, тож там зможуть безоплатно навчатися іноземці й ті українці, які хочуть прокачати знання англійської мови, зауважує віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Над проєктом Мінцифри працювали спільно з фондом «Східна Європа» й Google.org.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У застосунку «Дія» до початку нового навчального року з’явиться частина освітніх документів. Наприклад, перейти в іншу школу можна буде онлайн.


У Києві на початку березня запустили освітній цифровий простір – закриту соцмережу для вчителів, учнів і батьків.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі