У застосунку «Дія» до початку нового навчального року з’явиться частина освітніх документів, повідомив «Суспільному» віцепрем’єр-міністр із інновацій, розвитку освіти, науки й технологій Михайло Федоров.

За його словами, зараз будують «фундаментальну інформаційну систему», де буде реєстр школярів, учителів й усіх шкіл. Це роблять, щоби позбутися «зайвої бюрократії».

Наприклад, перейти з однією школи в іншу можна буде за електронною заявою. Також планують, що перехід в онлайн «полегшить життя» родинам в окупації, які раніше були змушені забирати паперові документи зі шкіл на окупованій території.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова призначили на посаду віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки й технологій в березні 2023 року. Після цього Федоров анонсував «новий підхід до управління системою освіти». Цей підхід має включати цифровізацію освіти: сервіси для школярів, студентів,  батьків, а також розвиток платформи для управління освітніми процесами для вчителів. Заклади освіти планують трансформувати в сучасніші й більше уваги приділити вивченню англійської мови, підприємництву, науці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі