Мультипредметний тест, що замінив ЗНО, українські абітурієнти зможуть скласти у більш ніж 20 країнах, повідомили в Міністерстві освіти й науки.

Скласти іспит можна буде в Австрії, Азербайджані, Болгарії, Великій Британії, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канаді, Латвії, Литві, Німеччині, Польщі, Португалії, Румунії, США, Фінляндії, Франції, Чехії і Швеції.

Під час додаткової сесії учасники зможуть також скласти НМТ в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії. Також тривають перемовини із закордонними установами у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Швейцарії, уточнюють у Міносвіти.

Зареєструватися на Національний мультипредметний тест можна відзавтра, 3 квітня, до 3 травня включно. У Міносвіти зауважують, що за кордоном існують обмеження щодо кількості учасників іспиту, тому «варто не зволікати з вибором і реєструватися, доки є місця».

Реєстраційні дані можна змінити до 7 травня включно, якщо учасник захоче вибрати населений пункт, ближчий до його місцеперебування. Локації оприлюднять на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

НМТ за кордоном будуть проводити так само, як і в Україні: у спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, які навчалися в українських експертів, додають у Міносвіти.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Національний мультипредметний тест замінив Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні у 2022 році через війну. Вступники також могли його скласти за кордоном. Ось, як українські абітурієнти склали НМТ в 2022 році.

Вступники продовжать складати мультипредметний тест і в 2023 році, але його трохи змінили. Ми розповідали, як саме. Зокрема в Українському центрі оцінювання якості освіти пояснювали, чому історія не є основним предметом на НМТ-2023.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі