Національний мультипредметний тест замінить Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні в 2022 році через війну. Він буде складатися з трьох іспитів: з української мови, математики та історії України, повідомив міністр освіти й науки Сергій Шкарлет на брифінгу 1 квітня.

Тестування відбудеться «у формі комп’ютерного онлайн-тестування», для різних спеціальностей будуть встановлені різні вагові коефіцієнти оцінок, додають в МОН.

Брифінг МОН 1 квітня

«Для вступу на бакалаврат потрібні результати тесту + мотиваційний лист + заява. Подання документів і підтвердження місця навчання буде здійснюватися через інтернет. Для вступу в коледж і ЗВО для деяких спеціальностей буде проведений творчий конкурс», – додають в міністерстві.

Уточнюють: «В інших важливих питаннях буде максимально збережено усталені правила та схеми організації роботи. Адресне розміщення бюджетних місць, широкий конкурс, відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, вступ для здобуття другої освіти, подання 5 заяв на бюджетні місця та до 20 заяв у загальному обсязі тощо».


Раніше МОН підтвердили, що ЗНО не зможе відбутися в звичному форматі через війну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі