Історик Ювал Ной Харарі у межах проєкту ReInforceUa проведе для українців онлайн-лекцію під назвою «Війна в Україні: повернення до закону джунглів чи новий щабель в еволюції суспільства?»

Лекція розпочнеться 30 червня о 16:00 за Києвом. Її можна буде слухати мовою оригіналу та в синхронному перекладі українською.

Участь безкоштовна, однак потрібно зареєструватися за цим посиланням.

Що буде на лекції

«Разом із Харарі ми поміркуємо над тим, як виглядає війна сьогодення і як змінився характер протистояння наддержав у 21 столітті? Як змінилося розуміння «користі» війни у наш час і чи повернеться людство від економіки миру до економіки війни після повномасштабного вторгнення РФ в Україну?» – пишуть організатори.

Також під час лекції Харарі говоритиме про розвиток кіберзброї, економіки, заснованої на штучному інтелекті, про те, чи може це стати передумовою «нових воєн» для людства, та про те, чи можна і яким чином зберегти мир на планеті.

Питання до спікера можна заздалегідь надсилати на поштову адресу [email protected].

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ювал Ной Харарі  ізраїльський історик, філософ та автор книг, як-от «Сапієнс: Коротка історія людства», «Хомо Деус: Коротка історія майбутнього», «21 урок для 21 століття».

ReInforceUa – проєкт Міжнародного інституту менеджменту (МІМ), спрямований на те, щоб підготувати українську бізнес-спільноту до післявоєнного відновлення країни. Це серія онлайн-лекцій зі світовими експертами в галузях економіки та гуманітарних наук. Детальніше про проєкт розповідали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі