Здавалося б, приготувати яйця може будь-хто, але досягнути правильної структури в яйці-пашот чи у простій яєчні не завжди вдається. І так, яєчня-бовтунка та скрембл – це одне й те саме!

Світлана Михалева

Поліна Юрова


Три правила для приготування ідеального рецепта

Використовувати хороше вершкове масло

По-перше, в приготуванні скремблу (чи по-простому яєчні) за половину успіху відповідає правильне вершкове масло. Страва складається всього з двох інгредієнтів: масла та яєць – дуже важливо, щоб обидва компоненти були якісними.

Розбивати яйця відразу на сковорідку

Скрембл готують по-різному: хтось збиває яйця на сковорідці (як Гордон Рамзі) чи заздалегідь у мисці (як Джеймі Олівер), чи навіть додає вершки. Ми розбиваємо яйця відразу в сковорідку на гаряче масло та збиваємо їх виделкою, а не вінчиком. Вінчик часто дає піну, а в скремблі її не має бути. Солимо та перчимо яйця наприкінці.

Знімати з вогню до готовності

Яйця готуються дуже швидко, тут не можна відволікатися. Тому що єдина хитрість – стежити за часом. Скрембл потрібно зняти з вогню, коли він ще не готовий до кінця. Навіть після зняття сковорідка продовжує нагрівати яєчню, таким чином її доготовуючи.

 Як приготувати правильний скрембл


Інгредієнти:

Для скремблу:

• Вершкове масло – 1 ст. л.

• Яйця – 3 шт.

Для подачі:

•Хліб

• Пармезан

• Лосось

• Каперси – 2 шт.

• Вершковий сир


Спосіб приготування:

Вершкове масло викладаємо на розігріту сковорідку, відразу ж розбиваємо яйця та починаємо активно збивати. Коли яйця схопилися, але ще не готові повністю, знімаємо сковорідку з вогню. Додаємо сіль і перець. Викладаємо скрембл на підсмажений хліб, посипаємо пармезаном, зверху викладаємо лосось, вершковий сир і каперси. Скрембл потрібно їсти відразу – це головне правило!


ТЕКСТ: Лєна Кончаловська