Кафе з комфортним стритфудом відкрив на Подолі Дмитро Кравченко (Bimbo кава&more). На хот-доги, шаурму, мелти, сніданки та каву запрошують із 9 березня. Заклад відчинив двері в тестовому режимі за кілька днів до цього, тому працювати починає одразу повноцінно.

Де: м. Київ, вулиця Ярославська 5/2

Коли: 08:00–20:00

Instagram

«Зараз у Києві багато точок зі стритфудом, але далеко не всі вони про комфорт. Ми хотіли зробити місце, де можна спокійно поїсти, а не брати шаурму із собою», – розповідає Дмитро Кравченко. Каже, що орієнтувалися на хот-доги та шаурму, у тому числі веганські, але постійні гості Bimbo дуже просили зробити також «легендарні» для закладу мелти. Кравченко жартує, що вважає Bimbo «першою київською мелтярнею».

З огляду на розташування закладу, вирішили відкриватися о восьмій ранку й готувати також сніданки: сирники з ягідним соусом або грецьким йогуртом, авокадо-тости, десерти.

Для кого це місце 

Дмитро Кравченко каже, що працюють з усіма позиціями, що їх любить сучасний Київ: «Ми не ділимо людей по віку на молодь і старше покоління. Ми просто знаємо, що люблять кияни зараз». Планують охопити аудиторію подолян, які вийшли зранку погуляти з песиком і зайдуть по каву, або закінчують пробіжку й хочуть поснідати. Також зранку заклад працюватиме для тих, хто йде на роботу. Улітку планують збирати багато гостей на літній терасі. Перевагою, за словами ресторатора, є те, що заклад розташований не в житловому будинку, тобто нікому не заважатиме музика чи гамір.

Без м’яса

Усі види хот-догів і шаурму в Plus можна приготувати з веганським м’ясом. Рослинні сосиски від виробника Premа, фарш для шаурми – Eat Me At. Кравченко ділиться, що першочергово була думка використовувати лише веганську сосиску, такою смачною вона здалася команді. Однак фокус-групи показали, що гостям подобається обрати: їсти з м’ясом чи без.

 

Хала замість булочки

Булочки для хот-догів виготовляють спеціально на замовлення Plus. На смак вони нагадують халу – традиційний єврейський здобний хліб. «Ми дуже довго шукали булочку для хот-догів, бо хотіли вирізнятися саме нею», – додає Кравченко. Зараз булочка містить яйця, тому є вегетаріанською, а не веганською, а от лаваш для шаурми підійде веганам.

Напої

Каву використовуватимуть від обсмажувальника One Love Roastery. Будуть класичні кавові напої та фільтр-кава. З алкоголю пропонують пиво Underwood і власний сидр, який ще на етапі виробництва. Також у меню скоро з’являться комбуча та колдбрю.

Зовнішній вигляд

Над інтер'єром закладу працював Влад Голдаковський, відомий зокрема за інтер’єрами Octo Tower і Black Cafe на Артзаводі «Платформа». Це мінімалістичне світле приміщення з великими вікнами, що виходять на «Житній ринок». Улітку вікна повністю відкриватимуться й об’єднуватимуть внутрішній простір із зовнішньою літньою терасою. «Після перемоги, коли вже не буде комендантської години, влаштовуватимемо рейви прямо тут», мріє засновник Plus.

 

Меню:

Шаурма (будь-яка) – 190 гривень

Вегетаріанський хот-дог – 170 гривень

Cheesy хот-дог – 220 гривень

Печена картопля з трюфельним соусом – 75 гривень

   

Перший заклад Bimbo почав працювати 2015 року поблизу «Палацу «Україна», а другий Дмитро Кравченко відкрив у 2021 на вулиці Чикаленка.

Фото: Серж Хуцану для The Village Україна