Kitaika – це мережа кафе з азійськими стравами, третій заклад відкрили на Воздвиженці. Також у приміщенні запустили новий формат власників Taco Zodiaco з мексиканськими стравами. Офіційне відкриття відбудеться 28 січня.

Фото: Євген Карєв для The Village Україна

Концепція

Kitaika – це кафе зі стравами Китаю та Південно-Східної Азії, два заклади мережі раніше відкрили біля Національного цирку та «Лівобережної», також розвивають доставку та dark kitchen. Третє кафе Kitaika почало роботу на Воздвиженці, в одному приміщенні з ним запустили новий формат власників Taco Zodiaco зі стравами техасько-мексиканської кухні. «Це новий для нас підхід: два ресторани на одному місці», – розповідають у ресторанній компанії Kitaika Group.

 Kitaika x Taco Zodiaco

Де: місто Київ, вулиця Кожум’яцька, 20

Коли: 11:00–22:00

Телефон: 067 512 66 66

Instagram

У меню Kitaika – знайомі за першими закладами позиції від курки в кисло-солодкому соусі до фо бо, спрінг-ролів і воку. У Taco Zodiaco своєю чергою зібрали найбільш популярні позиції мексиканської кухні в американській адаптації: передусім тако, кесаділья та бурито. «Ми дуже любимо мексиканські страви, але, на жаль, не знайшли того, що нам подобається, в Києві. Тому вирішили зробити їх самі. Не женемося за автентичністю: це адаптований мексиканський формат, радше в стилі європейських закладів із мексиканськими стравами, ніж мексиканських», – пояснюють власники. У назві Taco Zodiaco обіграли гороскопи, відповідно до цього розмалювали стіни закладу.

Як і у випадку з Kitaika, Taco Zodiaco запускають і в форматі доставки. «З понеділка, 31 січня, плануємо запустити доставку Подолом з усіма агрегаторами, з якими працюємо (Glovo, Rocket і Bolt Food), найближчим часом також запустимо власну доставку районом», – додають у Kitaika Group. Taco Zodiaco також хочуть розвивати як бренд у форматі dark kitchen, тобто віртуальних кухонь, які працюють лише на доставку. Окрім Kitaika, у цьому форматі власники розвивають також бренди Beyond Burger і Prosto Burger.

Локація

Kitaika і Taco Zodiaco працюють в одному двоповерховому приміщенні: на першому поверсі облаштували Taco Zodiaco, а на другому – Kitaika. У закладу два входи: від центрального скверу Воздвиженки та з внутрішньої частини вулиці Кожум’яцької. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан грузинської кухні «У Гіоргі».

У залах на двох поверхах загалом 80 посадкових місць: на першому розташували десять столів і барну стійку, а на другому – 13 столів. Дизайн розробляла студія ALES DSGN, яка готувала Kitaika на лівому березі. Малюнки на стінах зробив Євген Голубенцев із кураторкою Валерією Тарасенко з «ательєнормально» – майстерні, де, зокрема, працюють художники з синдромом Дауна. Улітку в закладі планують облаштувати літні майданчики перед фасадами.

Кухня

«Taco Zodiaco – це наш новий формат, але ми готували його за тими самими принципами, що й Kitaika: щоб це було смачно, просто, доступно та безпечно. Це різні продукти, але схожий формат», – розповідають у Kitaika Group.

У Kitaika таке саме меню, як у двох інших закладах формату: тут не прив’язуються до кухні Китаю, пропонують позиції з Південно-Східної Азії на зразок в’єтнамського супу фо бо, тайського том-яму та десерту моті з матчою.

Фірмову курку в кисло-солодкому соусі подають за 165 гривень за 300 грамів, а курка під соусом теріякі коштує 240 гривень за 250 грамів. У воку готують рисову локшину (170–240 грн) і смажений рис (205–240 грн). Як закуски: спрінг-роли (140–180 грн) і неми (165–185 грн).

З меню Kitaika:

Фо бо – 165 грн за 500 г

Томатний суп із тофу – 165 грн за 500 г

Спрінг-рол із куркою – 165 грн за 190 г

Смажений спрінг-рол з овочами – 140 грн за 120 г

Нем із куркою – 165 грн за 160 г

Баклажани в солодкому апельсиновому соусі – 140 грн за 250 г

Філе окуня в кисло-солодкому соусі – 225 грн за 300 г

Рисова локшина з куркою – 195 грн за 350 г

Смажений рис із яловичиною – 205 грн за 270 г

Меню Taco Zodiaco відкривають категорії тако (195–220 грн), кесаділья (185–205 грн) і бурито (205 грн). Наприклад, тако можна замовити зі свининою (195 грн за 270 г) і креветками та філе білої риби (220 грн за 290 г), а бурито – з куркою (205 грн за 285 г), яловичиною (240 г) і бататом і манго (205 грн за 310 г). Кесаділью радять, до прикладу, «Супер чіз» (205 грн за 210 г) – з чотирма різновидами сиру, що подається з гуакамоле та сметанним соусом.

Серед основних страв – томлені спайсі-ребра (265 грн за 270 г), запечена під сиром тортилья з томленою свининою енчілада (245 грн за 500 г) і рагу з перцем чилі (165 грн за 320 г). Також можна замовити «Мексиканський бургер» (286 грн за 300 г) із котлетою з яловичини, халапеньйо та гуакамоле, що подають із бататом фрі та сирним соусом. На додачу – порція гуакамоле з чипсами начос (95 грн за 100 г).

З меню Taco Zodiaco:

Cуп із червоних бобів з авокадо – 155 грн за 340 г

Гострий суп із трьох різновидів томатів – 130 грн за 350 г

Бурито зі свининою – 205 грн за 285 г

Кесаділья з куркою – 185 грн за 210 г

Чилі сін карне – 165 грн за 300 г

Стейк аррачера з авокадо та копченим чіпотле – 315 грн за 220 г

Фахіта з куркою й овочами – 285 грн за 390 г

Мексиканський салат з авокадо – 175 грн за 250 г

Тартар із яловичини – 195 грн за 120 г

Шоколадний торт «Захер» із чилі – 100 грн за 200 г

Новинка для закладів Kitaika – це коктейльна та винна карта, яку поставив бармен Саша Лунаход. «Це нова історія для Kitaika з коктейльною та винною картами. Акцент робили на поєднання в азійському та мексиканському стилях відповідно до форматів», – коментує бар-менеджер, який після переїзду з Дніпра вже запустив процеси в київському KISA Bar.

Наприклад, готують Aztec Negroni, додаючи до класичного коктейлю мескаль, а також власні варіації Tommy’s Margarita та Paloma на основі текіли. Приготувати можуть також мічеладу: базовий мексиканський коктейль на основі пива з яскравою подачею. Усі позиції в карті – 170 гривень.

Окрім того, є винна карта з акцентом на натуральні й органічні позиції («Зібрали круті, але доступні позиції, щоб кожен міг обрати для себе»), а також пиво від Varvar та «2085» і фірмові лимонади.