«Пироги та друзі» – новий заклад із пирогами на вулиці Пушкінській – поруч зі станцією метро «Театральна». Офіційне відкриття відбулося наприкінці вересня. Нині заклад працює у режимі бета-тестування: на всі позиції діє знижка 33%.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

«Пироги та друзі» – це пекарня з пирогами і повноцінним меню на Пушкінській. Відкрив заклад Ігор Кириков, засновник іншої популярної мережі пирогових. «Я зробив мережевий проект, але вирішив вийти з нього і заснувати новий заклад. У Києві вистачає місць зі смачними стравами. Але для нас було важливо зробити не тільки це, а й місце, де було б зручно зустрічатися з друзями. Адже пироги – це те, що об’єднує людей», – розповідає Кириков.

Замовити пироги можна не тільки у закладі, а й на офіційному сайті та у телефонному режимі. Раніше «Пироги та друзі» працювали на замовлення і мали точку у фудкорті ТРЦ Gulliver. «У Gulliver нам було важливо засвітитися і показати, що ми є. Але ми орієнтувалися насамперед на свій заклад, це завжди було у наших планах», – пояснює засновник «Пирогів та друзів».

Відкриття закладу відбулося наприкінці вересня. Протягом кількох тижнів «Пироги та друзі» працюють у тестовому режимі. «Це навіть не тестовий, а бета-тестовий режим. Адже ремонт не можна закінчити, його можна тільки припинити. Тож ми вирішили просто відчинити двері й почати годувати людей», – каже Кириков. Під час тестування на всі позиції у меню діє знижка 33%.

 «Пироги та друзі»

де: м. Київ, вулиця Пушкінська, 20-А

коли: 09:00-22:00 (з неділі по четвер), 09:00-23:00 (п’ятниця і субота)

Телефон: 073 988 99 99

Facebook

Локація

Пирогова розташована поруч із виходом зі станції метро «Театральна». Її фасад легко помітити за червоними наклейками, які сповіщають про бета-тестування.

У «Пирогах та друзях» близько 50 посадкових місць. Простір розділили на дві зони. При вході гостей зустрічає зала із трьома столами – для солоних пирогів, солодких пирогів і кондитерських виробів. У такий спосіб столи з пирогами замінюють вітрини. «Ми максимально відкриті. Ви можете не просто обрати пиріг, а й зліпити його самі», – каже Кириков. Для цього у закладі продають тісто. Також продають вареники і пельмені – щоб взяти з собою і зварити вдома.

У другій залі – кілька десятків посадкових місць. Прикрасили її роботами сучасних українських художників Павла Макова та Іллі Чичкана. «Це все наші друзі. Лише в такій атмосфері може народжуватися синергія, за якої один плюс один – це три», – каже Кириков.

За дизайн інтер’єру «Пирогів та друзів» відповідав ще один друг закладу – Слава Балбек. «Зі Славою ми знайомі вже дуже давно. Можна сказати, що він виріс на наших пирогах», – розповідає засновник. Кириков додає – бета-тестування стосується і локації, приміщення ще доводять до ладу.

Кухня

У меню «Пирогів та друзів» 24 види солодких і солоних пирогів. Їх продають цілими завважки з кілограм і шматками по 125 грамів. Солоні пропонують, наприклад, із куркою та грибами (45/360 грн), телятиною (40/320 грн), печінкою і томатами (37/296 грн), фореллю та шпинатом (75/600 грн), а також картоплею і лисичками (37/296 грн).

Серед солодких пирогів – з яблуком (30/240 грн), вишнею (45/360 грн), персиком (35/280 грн), малиною та сиром (45/360 грн) і безглютеновий із маком (50/400 грн). У тестовому режимі можуть бути доступні не всі позиції, кажуть у закладі.

Шматок пирога з куркою та грибами (45 грн)

З меню

Крем-суп із баклажанів з овочевим рататуєм – 75 грн

Гарбузовий суп-пюре із куркою – 55 грн

Курка по-індійськи – 110 грн

Котлети з індички з гарбузовим пюре – 99 грн

Салат із кіноа під медово-гірчичним соусом – 98 грн

Лосось під шубою – 90 грн

Хумус із чорницею – 90 грн

Пот-пай «Рататуй» – 70 грн

Ліниві вареники з насінням чіа, полуничним кюлі і сметаною – 65 грн

Окрім того, у закладу є повноцінне меню. Пропонують, зокрема, парову телятину з овочами (105 грн), запечене свиняче ребро з пюре з баклажанів (135 грн), бефстроганов (105 грн) і котлети із судака (105 грн). Також у меню борщ (75 грн) і прозорий суп із мідіями (75 грн)

Шматок вишневого пирога (45 грн)
Вівсянка (55 грн)

Подають у «Пирогах та друзях» і сніданки: яєчню з трьох яєць (60 грн), яйця «Бенедикт» (65 грн) і вівсяну кашу з горіхами та ягодами годжі (55 грн). До страв пропонують напої – обліпиховий, малиновий і смородиновий морс (35 грн), а також смузі (50-70 грн), каву (30-55 грн), чай (40 грн) і молоко (20 грн).