Charlatan Cafe – новий заклад на вулиці Шота Руставелі із сніданками, обідами і вечерями. Відкрила кафе команда закладу «Алхімік» – у тій же будівлі, у якій розташований бар. Офіційне відкриття закладу відбулося у липні.

Концепція

Charlatan Cafe – це ресторан від засновників бару «Алхімік». Відкрили заклад у тій же будівлі на вулиці Шота Руставелі – тільки не у підвалі, а на першому поверсі. «Нам хотілося зробити це місце доступним і водночас схожим на дім», – кажуть у «Шарлатані».

Як і у випадку з Alchemist Bar, назва нового закладу є частиною концепції, вписаної у певний образ. Буцімто у столітній будівлі у центрі Києва свого часу жив відомий артист, який постійно розважав публіку – зокрема, і в себе вдома. «Геній цього шарлатана полягає у тому, що він здатен відволікти розум і серце від суєти сучасного життя», – цитують у Charlatan Cafe легенду.

 Charlatan Cafe

де: м. Київ, вулиця Шота Руставелі, 12

коли: 09:00-23:00

Телефон: 068 397 70 70

Facebook

Своєю чергою, за форматом «Шарлатан» називають «міським кафе». У закладі кажуть – завітати сюди можна і на сніданок, і на обід, і на вечірній аперитив. «Гість може зайти до нас після роботи на вечерю і легкий коктейль, а тоді спуститися за алкоголем у бар», – описують сценарій у Charlatan Cafe.

Локація

Розташували Charlatan Cafe у будівлі початку XX століття за авторством київського архітектора Володимира Ніколаєва – відповідального, зокрема, за Пивоварний завод на Кирилівській і флігель колегії Ґалаґана.

При роботі над інтер’єром вирішили з повагою поставитися до історичної пам’ятки. Залучили до цього процесу члена асоціації художників України Костянтина Хівренка, який допомагав із оздобленням «Алхіміка». В інтер’єрі – виконані у спеціальній техніці стіни, вінтажні меблі, а також кришталеві люстри, що привезли з Нідерландів.

Умовно простір розділили на кілька зон. При вході облаштували посадкову зону, а також місце для заходів, які у «Шарлатані» проводять щовечора – зокрема, класичні і джазові концерти. Як і в «Алхіміку», відповідає за культурну програму арт-директор Юрій Шустов. «Це вітальня, тут ми приймаємо гостей», – кажуть у закладі. Наступна зала – два великі столи, барна стійка і відкрита кухня. Усього у приміщенні близько 50 посадкових місць, включно з літнім майданчиком біля фасаду.

Ще одна особливість інтер’єру – велика газово-дров’яна піч, яку для закладу привезли з американського штату Массачусетс. «Вона такого ж віку, як і ця будівля», – кажуть у «Шарлатані». Найближчим часом гарячі страви почнуть готувати у цій пічці, але поки у кафе м’ясо готують на відкритому вогні.

Бар і кухня

Барна карта Charlatan Cafe – відповідальність бар-менеджера «Алхіміка» Андрія Ковальова. «Здебільшого ми зробили ставку на легкі аперитивні напої – те, що приємно пити на літньому майданчику», – розповідає Ковальов. За його словами, близько 30% коктейлів цього закладу – бестселери з «Алхіміка».

Серед великої карти міцного алкоголю, вина та коктейлів бар-менеджер рекомендує Parma Violet Spritz (130 грн) – легкий літній коктейль на просеко, содовій і лавандовому лікері. Ще одна рекомендація – твіст на негроні (150 грн). «Він настоюються на трюфельному маслі, фільтрується, доводиться до прозорого стану. Тоді окремо настоюється вермут з Martini Bitter на диптериксі», – описує технологію приготування Ковальов.

З барної карти

Martini Spritz165 грн

Old Fashioned150 грн

Whisky Sour165 грн

Killer in Red 165 грн

Old Cuban185 грн

Toblerone Cocktail 135 грн

Coupe de France175 грн

Showgirl Cocktail155 грн

За кухню у Charlatan Cafe відповідає Дарія Гросіцька – переможниця телевізійного проекту «Пекельна кухня». «Ми поспілкувалися з власниками і прийшли до спільного рішення, що меню повинні складати страви домашньої європейської та середземноморської кухні», – каже шеф-кухарка.

Із основних страв у «Шарлатані» пропонують, зокрема, курча з молодою картоплею (145 грн), яловичий язик під сирним соусом (225 грн), медальйони з яловичини (240 грн) і курячі серця у соусі теріякі та овочевій сальсі (120 грн). У меню морепродуктів – мідії у білому вині (150 грн) і чорноморська камбала (80 грн за 100 г).

Серед супів – окрошка з качкою (75 грн), біск із лососем (135 грн) і гаспачо (120 грн) – подають останній із креветкою на грилі. У пропозиції закусок, зокрема, устриці (45 грн), тартар (125 грн) і брускети – з пастрамі і буряком (65 грн), печеним перцем і козячим сиром (60 грн) і лососем та огірком (75 грн).

Сніданки у будні подають з 09:00 до 12:00, а на вихідних – до 14:00. Радять скуштувати яєчню з сиром, соусом песто і тостами (85 грн), яйця у марроканському стилі (95 грн) і яйця-пашот із соусом з авокадо (90 грн). Утім, комплексний сніданок із яйцями по-марокканськи, апельсиновим фрешем, круасаном і кавою подають протягом усього дня – за 235 грн. Окрім того, з 18:00 до 19:00 у закладі діють спеціальні пропозиції. Наприклад, просеко з устрицею і брускети з коктейлями можна придбати за 155 грн.