Hum:Hum – новий моноформат хумусу на Подолі. Заклад відкрили колишні власники бару «Под Асфальтом Пляж» Оксана Романюк та Антон Крят. У тестовому режимі заклад працює із 3 лютого, а його офіційне відкриття відбудеться 14 лютого.

Концепція

Співзасновники Оксана Романюк та Антон Крят називають Hum:Hum «першою українською хумусією у форматі фастфуд». Колишні керівники закладу «Под Асфальтом Пляж» визнають: ідею з моноформатом хумусу навряд чи можна назвати новаторською, адже цей формат уже є поширеним у багатьох країнах. Зокрема, співвласники врахували досвід місць із хумусом в Ізраїлі та Угорщині.

«Чому цього ніхто не робив у нас? Саме це питання нас тривалий час і цікавило. Урешті-решт ми вирішили виправити це самі», – розповідає співзасновниця Hum:Hum Романюк.

 Hum:Hum

де: Київ, вулиця Межигірська, 13/34

коли: 08:00-23:00

Телефон: 097 750 5524

Facebook

 У житті ми практично завжди спираємося на свої смаки. Так було і з хумус-баром. Ми з чоловіком уже давно не харчуємося за системою «перше-друге-компот». Наші прийоми їжі скоріше нагадують «стіл закусок». Нарізати у велику тарілку овочі, додати великі грецькі оливки і заправити травами. А поруч – величезна тарілка з закусками. А хіба є більш універсальна закуска, ніж хумус?

Це максимально універсальна і проста страва: це і перше, і друге, і салат, і закуска, і компот. Хумус можна куштувати на сніданок, намазавши на свіжоспеченку булку, додавати у салати, піти і свіжі роли або витирати залишки з тарілки вказівним пальцем руки. Коли їси хумус, здається, що ти ніби й не їси, а просто перекушуєш. Понад те, хумус можна назвати особливим світоглядом. Тож ми називаємо себе «HUMMUSSexuals».

Оксана Романюк

співзасновниця Hum:Hum

Антон Крят, співзасновник Hum:Hum

Своєю чергою, акцент на слово «фастфуд» власники хочуть робити без негативних конотацій. «Ми просто хотіли пояснити, що у нас проста, ситна і смачна їжа без «додаткової вартості» снобізму, – кажуть керівники Hum:Hum. – Певна річ, ми намагаємося подавати замовлення максимально швидко. Ми ж не пекінську качку під соусом бешамель готуємо. Це проста їжа, а тому вона повинна бути швидкою».

Локація

Розташування для Hum:Hum знайшли поблизу Контрактової площі на вулиці Межигірській. «Певно, це наша улюблена вулиця в Києві – у тому, що стосується барів-тусовок-атмосфери», – розповідають Романюк і Крят. Додають, що цінують у цій частині Подолу «відчуття двору», а також аудиторію з творчих професій.

Приміщення, за словами співзасновників, знайшли випадково. «Я проходила повз вікна мрії по вулиці мрії і раптом подумала, що повернуся сюди якось тільки заради цих вікон. У той же вечір отримала сповіщення від сайту з оголошеннями, що це місце виставили на оренду. За кілька годин я вже точно знала, що і коли відкрию на цьому місці», – розповідає Романюк.

Фасад Hum:Hum упізнається за двома великими вікнами з брендингом і рожевими тонами.  В інтер’єрі тьмяно-рожевий колір поєднали зі світлою плиткою. «Ми хотіли передати атмосферу улюблених нами закладів у Європі. Зокрема, дайнерів», – розповідають у хумусії.

У невеликому приміщенні 35 посадкових місць. «35 посадкових і 50 танцювальних», – додають Романюк і Крят.

Кухня

У меню Hum:Hum дві основні категорії: хумус і піти. Cтраву з нутового пюре пропонують у шести варіантах: класика (78 грн), гарбуз (83 грн), буряк (83 грн), печений перець (88 грн), авокадо (110 грн) і дитячий (53 грн). До кожного з видів рекомендують додатки на кшталт фалафелю (9 грн), овочевих паличок (17 грн) чи оливок (30 грн). Окрема позиція – фалафель-рол (72 грн).

Піту пропонують у п’яти варіаціях: класичній (66 грн), мексиканській (76 грн), азійській (81 грн), італійській (82 грн) і солодкій (61 грн).

Окрім того, у меню додали картоплю фрі (35 грн), суп (55 грн) і два види салатів (87 грн). Ще одна пропозиція – «сирники від бабусі». За цю страву відповідає Олена Олексіївна, колишня власниця радянської їдальні.

«Ми не віримо в існування хорошого меню, у якому немає вина», – додають співзасновники Hum:Hum. Утім, на конкуренцію з барами чи вайнері вони не претендують: у меню позиції з вином прописані як «Червоне сухе» (80 грн), «Біле сухе» (80 грн) і «Портвейн» (65 грн). Також пропонують українське крафтове пиво Varvar (70 грн).