З лютого 2019 року відвідувачі кафе й ресторанів в Україні можуть залишати чайові за допомогою картки, а не лише готівкою. Для цього потрібно попередити офіціанта: він вибере на терміналі функцію «Оплата з чайовими», а клієнт введе бажаний розмір винагороди або вибере фіксовану суму.

Нову технологію «Оплата з чайовими» першим запустили «
ПриватБанк» разом із Visa, аби підтримати розвиток культури безготівкових чайових і збільшити кількість транзакцій. У банку додають, що в серпні чайові з карти залишили 56000 разів, а обіг за сервісом склав 4.2 мільйони гривень.

Банк також провів спільну з Visa акцію. Протягом місяця офіціанти закладів по всій Україні отримували чайові, а організатори визначили 20 працівників-переможців за кількістю безготівкових операцій і подвоїли їх дохід.

The Village Україна разом із
Visa та «ПриватБанком» розповідають про 16 закладів, де офіціантам залишають найбільше безготівкових чайових.

Безконтактно та безпечно

Попит на сервіс «Оплата з чайовими» спершу в «ПриватБанку» вивчали на двох великих мережах ресторанів-партнерів.

«Зараз ми фокусуємося на тому, щоб донести до кожного клієнта, офіціанта та власника ресторану або кафе інформацію про зручність і вигоду сервісу. І якщо до карантину наш сервіс був просто зручним, то тепер він дозволяє вбезпечити й офіціанта, і гостя. Їм не потрібно передавати готівку з рук у руки», – додають у «ПриватБанку».

Саме для цього «ПриватБанк» провів спільну з Visa акцію, що складалася з трьох простих кроків:

1. Реєстрація на сторінці акції на Promos.
2. Отримання чайових на картку VISA «ПриватБанку».
3. Для 20 кращих за період акції «ПриватБанк» подвоює чайові у форматі разової виплати на карту офіціанта.

Заклади, де залишали найбільше безготівкових чайових

The Burger

Київ, вулиця Велика Васильківська, 5

Цілодобовий заклад в ArenaCity, що спеціалізується на бургерах – їх понад десять видів у меню. А ще американські стейки, супи, салати, десерти й велика коктейльна карта. У закладі діє відкрита кухня та великий Аргентинський гриль.

Goodman

Київ, вулиця Жилянська, 75

Київський стейкхаус Goodman на Жилянській, що став найкращим м’ясним рестораном у 2018 році за версією ресторанної премії «Сіль». Тут подають класичні стейки, як рібай, шатобріан, Нью-Йорк і філе-міньйон. Смажаться стейки на натуральному деревному вугіллі у професійній печі хоспері.

Domino's Pizza

Ірпінь, вул. Університетська, 23

Міжнародна мережа піцерій, заснована у США в 1960 році. В Україні компанія працює з 2010 року, за цей час: відкрила 43 заклади, продала понад 6 мільйонів піц і зробила понад 3 мільйони доставок. Особливість мережі – можливість вибрати різну товщину тіста та наповнення бортиків.

Honey. Кафе-кондитерська

Київ, вул. Ярославів Вал, 20А

Honey – це кафе-кондитерська. У меню: сніданки, основні страви, десерти та морозиво власного виробництва. На сьогодні в Києві працюють три заклади: на вулиці Нижній Вал 19/21, на вулиці Ярославів Вал, 20 та на шостому поверсі ЦУМ Київ. Найбільше безготівкових чайових залишили саме в закладі на Ярвалу відразу двом офіціантам кондитерської.

«Публицист»

Київ, вулиця Січових Стрільців, 25

М’ясний ресторан «Публицист» на вулиці Січових Стрільців, що відкрили неподалік клубу Atlas, у будівлі колишнього видавництва. У закладі, крім м’яса, пропонують закуски, салати, супи, ковбаси, рибу, піцу та десерти.

Normal Art Restaurant

Київ, вул. Антоновича, 81

Заклад, що вдень функціонує як ресторан із баром, а ввечері трансформується в AbNormal із тематичними вечірками. У меню: американська та європейська кухня. Пропонують страви з крабом, супи «Біск» та «Антирамен», закуски з артподачею, стейки з американської мармурової та окреме меню ролів.

Кафе «Компот»

Київ, Антоновича, 176 та Поштова площа 3Б

Мережа ресторанів зі знайомими стравами в Одесі та Києві. Наприклад, пропонують оселедець під шубою, вінегрет, олів'є, борщ, суп із вермішеллю та фрикадельками, картопляне пюре, ароматні пиріжки й солодкі десерти. Найбільше безготівкових чайових залишили в закладах на Поштовій площі та в ресторані в Ocean Plaza.

Sarra. Coffee & Food

Київ, Голосіївський проспект, 84

Заклад із «швидкою та здоровою їжею» Sarra. Coffee & Food на Голосіївському проспекті. Пропонують страви італійської, ізраїльської, грузинської, нідерландської та чеської кухні. Особливість формату – акцент на здорову їжу.

Make My Cake

Одеса, Французький бульвар, 21-А

Друга кафе-кондитерська мережі Make My Cake Cafe на Французькому бульварі. Головною «фішкою» Make My Cake Cafe є відомі французькі десерти – макарони. Пропонують також авторські торти, кекси, круасани, сінабони та сезонні десерти.

Spezzo

Київ, вулиця Русанівська Набережна, 8

Італійський ресторан-пекарня Spezzo (італійською «перерва») від мережі Tarantino Family. Основа меню – домашня італійська кухня. Піцу випікають у великій печі, сири для моцарела-бару привозять із власної сироварні. У залі ресторану є антіпасті-бар.

«Легенда»

Одеса, вулиця Буніна, 42

Одеський ресторан у середньовічному стилі з живою музикою та тематичним інтер’єром. У меню – страви, приготовані за старовинними рецептами з натуральних продуктів. Відразу двоє офіціантів закладу виграли в акції від «ПриватБанку».

HANAMI restaurant & bar

Київ, проспект Академіка Палладіна, 16

Мережа сучасних закладів мультинаціональної кухні. У ресторані на проспекті Палладіна пропонують, крім іншого, бургери, рамени, страви з риби, поке та різні види ролів.

«Одеса-мама»

Київ, вулиця Московська, 8

Ресторан спеціалізується на «одеській» кухні з великим рибним меню: є анчоуси, барабулька, сарган, ставрида, камбала, кефаль, форель і стерлядь. Також подають ірландські та французькі устриці. У меню також єврейські страви: форшмак, хумус, цацу та фалафель.

River Grill

Київ, вулиця Русанівська набережна, 3-А

River Grill – заклад на Русанівській набережній на березі Дніпра, який відкрили в колишній будівлі помпової станції. Ресторан спеціалізується на стравах із мангала та сетах на компанію.

«Маяк»

Київ, Дніпровська набережна, 2

Ресторан європейської кухні на Дніпровській набережній, що розташований поблизу ТРЦ Silver Breeze. У ресторані готують європейську кухню з акцентом на морепродукти. Зокрема в меню супи, страви на вуглях і морепродукти.

«Монс Піус»

Львів, вулиця Лесі Українки, 14

Ресторан із фокусом на стейки розташований у приміщенні колишнього однойменного вірменського банку, що діяв з 18 століття до закриття у 1940 році. Окрім стейків, пропонують також метрові ребра, ковбаси та розливне пиво Mons Pius.

Матеріал підготовлено за підтримки