У рубриці «Страва дня» The Village Україна у співпраці з різними міськими закладами розповідає про хіти меню. Цього разу – нарізка «Навалом в’яленого м’яса», яку подають у пивних ресторанах «THIS IS ПИВБАР».

Ресторан

«THIS IS ПИВБАР»

вулиця Басейна, 15

вулиця Тимошенка, 18

вулиця Тростянецька, 4/2

вулиця Лісківська, 9-А/22

ГОДИНИ РОБОТИ

Щодня з 11:00 до 04:00

facebook

instagram

сайт

СЕРЕДНІЙ ЧЕК

300-350 гривень




Про заклад

«THIS IS ПИВБАР» – це чотири ресторани в різних районах Києва з великим вибором розливного пива. Кухня закладу космополітична. Тут подають фірмові страви з різних країн світу: Німеччини, Італії, Грузії, Великобританії, США, України. А завдяки принципу фудпейрінгу під кожну страву в закладі підбирають конкретний стиль пива.

Над меню працює бренд-шеф Руслан Шевченко та запрошені українські й іноземні професіонали: Алекс Якутов, Роберто Армаролі, Деніель Фіппард. «Філософією та цінностями «THIS IS ПИВБАР» є п’ять основних стовпів нової пивної культури, а саме: дизайн, їжа, пиво, розваги й сервіс. Навколо цього все й крутиться», – коментують засновники.

Хіт меню «Навалом в’яленого м’яса»

В’ялене м’ясо – це найпопулярніша, за словами власників, страва у «THIS IS ПИВБАР». Вони зазначають, що цій технології приготування вже сотні років: її придумали ще вікінги. У походи їм потрібна була ситна їжа, яка довго не псується. Тому вони сушили м’ясо у травах і спеціях та брали його з собою.

200 грамів за 273 гривні

Як готують в’ялене м’ясо та з чим його поєднувати

«Навалом в’яленого м’яса» складається з чотирьох видів в’яленого м’яса, які також можна замовити окремо. «THIS IS ПИВБАР» має свій цех для в’ялення, тому все м’ясо тут власного приготування.


Брезаолу (99 гривень за 50 грамів) роблять за італійським рецептом. Яловичину маринують у лавровому листі, ялівці, суміші п’яти перців і зернах гірчиці. Далі її просолюють, кладуть під прес, щоб позбутися зайвої вологи, і залишають у сушильній камері на кілька тижнів. До брезаоли в ресторані радять замовити пиво дюбель, наприклад, Grimbergen Double Ambree або Leffe Brune.



Для приготування «Телячої Ніжності» (99 гривень за 50 грамів) яловичину попередньо маринують у солі, потім панірують у суміші паприки, сухої аджики й чаману, а далі в’ялять у камері 20-30 днів. Це гостра страва, тому під неї краще обрати солодкі сорти пива: блонд, дюбель або голден.



«Кельнський Бик» (87 гривень за 30 грамів) – це тонкі слайси в’яленої телятини з прянощами. М’ясо тонко нарізають, промащують соєвим соусом, орегано, сіллю та сумішшю перців і залишають у сушильній камері на добу. До нього в закладі рекомендують замовити Velkopopovicky Kozel.



А філе лосося (139 гривень за 50 грамів) спочатку зачищають, нарізають соломкою, солять і сушать добу. Під рибу замовляйте пиво бланш. Наприклад, Blanche de Bruxelles або Grimbergen Blanche.



Щоб приготувати м’ясо «Димний Бик» (119 гривень за 50 грамів), телячу вирізку постійно перегортають і ретельно «масажують» для кращої ферментації, після чого сім днів в’ялять. Завдяки цьому її текстура стає ніжною. «Димний Бик» у закладі радять поєднувати з червоним елем DID MARS.


Матеріал підготовлено за підтримки