18 і 19 травня «Лавка Традицій» організовує четвертий фестиваль локальної гастрономії True&Local у Києві. Все відбудеться всередині магазину «Сільпо» на вулиці Полярній, 20д. 

Цього року організатори обрали темою фестивалю гичку. Це свіжа зелень, бадилля і все, що вирощене в землі. На основі гички розроблять тематичне меню фестивалю. 

«True&Local. Гичка» об’єднає кілька активностей:

Сезонний маркет

На фестиваль приїдуть 58 виробників і фермерів з усієї країни. Вони привезуть свої овочі, зелень, сири, м’ясні делікатеси і гастроновинки – їстівні квіти, буряковий квас і хумус, авторськй сидр, чорний часник.

Майстер-класи і спеціальне меню

На фудкорті обладнають шефсько-артизанську сцену з майстер-класами від кухарів та виробників. Модерувати і керувати сценою буде гастроентузіастка Аврора Огородник. А бренд-шеф Silpo Resto Марко Черветті приготує спеціальне весняне меню для гостей фестивалю, яке буде діяти всього два дні.

Лекторій Slow Food

Slow Food – це світовий гастрорух, який виступає за доступ до якісних продуктів і їжу, що приносить задоволення та не шкодить планеті. На «True&Local. Гичка» представники руху проведуть відкритий лекторій про свідоме споживання, унікальні українські продукти і їхню користь. Серед спікерів – лідерка Slow Food в Україні Юлія Пітенко, рестораторка Вікторія Пархоменко, амбасадорка Slow Food Даша Малахова. 

Кулінарний музей для дітей від KartataPotata

Даша Малахова створить спеціальну кулінарну зону для дітей. Там проведуть майстер-класи про овочі, зелень і молочні продукти. Дітям розкажуть про різні незвичайні продукти і будуть вчити основам свідомого споживання. 

Напередодні фестивалю гастрономічний онлайн-журнал Fresco зробив спецвипуск, присвячений «True&Local. Гичка». У ньому можна дізнатися більше про фермерів і виробників «Лавки Традицій». 


Коли

18 і 19 травня

11:00-20:00

Де

м. Київ

вулиця Полярна, 20д

Вхід вільний

Facebook



Матеріал підготовлено за підтримки «Лавки Традицій»