25 листопада у КВЦ «Парковий» пройде фестиваль односолодових віскі Whisky Dram. Його вже третій рік поспіль організовує Good Wine, і щороку фестиваль стає все більш масштабним. Фестиваль проходить лише один день з 12:00 до 20:00 на двох поверхах КВЦ «Парковий».

Ми розібралися, що нового на Whisky Dram 2017, і називаємо 10 причин відвідати фестиваль.

Причина 1. Можливість спробувати 300 віскі з усього світу

У дегустаційному залі Whisky Dram будуть представлені 6 країн, 70 брендів та понад 300 позицій. Шотландія, Ірландія, США, Японія, Індія, Тайвань. За смаком – від найм’якших, солодких та фруктових до дуже торф’яних, з нотами смоли, золи та гару. Радимо починати з віскі регіону Спейсайд, Шотландія, а наприкінці спробувати найбільш торф’яне віскі у світі – Octomore.

Причина 2. Майстер-класи з поєднання віскі та їжі

У рамках експерименту шеф-кухарі Києва у співпраці з амбасадорами віскі приготують 3 обіди, у яких продемонструють своє бачення того, як віскі можна поєднувати з їжею.

Шеф-кухар ресторану Lucky Володимир Ярославський приготує томлену голову ягняти, мариновану в гірчиці та обсмажену у фритюрі з копченим яблуком. А поєднає усе це із 17-річним BenRiach.

Вова Ташаєв (бренд-шеф First Line Group, шеф «Любимый дядя», «Жизнь Замечательных Людей» та ін.) приготує обід у поєднанні з Arran Whisky, а Джейсон Янг та Гірдхарі Вішвакарма (CHI) – з віскі Glenfiddich.

Причина 3. Дегустаційний бокал Spiegelau

Купуючи квиток на фестиваль, ви автоматично отримуєте келих ручної роботи Spiegelau для дегустації, який можете забрати із собою на пам’ять. Виробник Spiegelau існує вже 500 років і дуже вдало поєднує традиції та сучасні технології. Це професійний келих для дегустації односолодових, у якому якнайкраще розкриваються ноти віскі. У ньому ви відчуєте усі аромати: від фруктів до дьогтю.

Причина 4. Випити на Whisky Cocktail Bar

Цього року на Whisky Dram з’явиться бар. За результатами жеребкування 7 топ-барменів Києва отримали різні віскі, на основі яких придумали власну рецептуру коктейлів.

Радимо скуштувати коктейль AKI на основі японського віскі Nikka із сиропом смаженого волоського горіха, копченого чаю, молочної кислоти та шоколадного бітера. У подарунок – печиво з передбаченням. Бар буде розташований на третьому поверсі КВЦ «Парковий».

Причина 5. Єдина в Україні пляшка скотчу The Macallan 65 YO Peerless Spirit in Lalique

Тираж 65-річного The Macallan «Peerless Spirit» становить усього 450 пляшок, кожна з яких має свій номер. На фестивалі Whisky Dram буде представлена єдина в Україні пляшка цього колекційного скотчу. Він бутильований у кришталь відомого французького ювелірного Дому Lalique. Це шостий і останній реліз надвитриманого односолодового віскі з колекційної лінійки «Шість стовпів».

Бренд-амбасадор the Macallan Віанея Соловйова розповість про бренд на лекції 25 листопада з 12:45 до 13:45. Там же можна буде продегустувати різні сорти цього віскі. Цікаво, що раніше The Macallan увійшов до Книги рекордів Гіннеса як найдорожче віскі планети. 6-літровий графин Macallan M було продано на аукціоні Sotheby's за 628 тисяч доларів, а усі виручені кошти пішли на благодійність.

Причина 6. Віскі від незалежних ботлерів

Для тих, хто розуміється на віскі і хоче спробувати щось нове і незвичайне, радимо Independent Bottlers. Віскі від незалежних ботлерів – це авторська інтерпретація віскі з відомих дистилерій. Це можливість спробувати віскі, яких уже немає в офіційному випуску. У дегустаційному залі фестивалю одночасно буде представлено 6 незалежних ботлерів: Gordon & MacPhail, Cadenhead’s, Blackadder, Maltbarn, Murray McDavid, Wilson & Morgan. Цікаво, що один з них є найстарішим незалежним ботлером світу: Cadenhead’s існує вже 175 років.

Причина 7. Авторська кава по-ірландськи у Києві

На перший поверх фестивалю тимчасово переїде кав’ярня Yellow Place, яку ви можете знати завдяки Good Wine на вулиці Мечникова. Спеціально для Whisky Dram Yellow Place розробили ексклюзивне меню з true Irish Coffee на основі шести різних віскі: на ірландському Tyrconnell, шотландських Glendronach 12-річної витримки і Glenglassaugh (що має торф’яний смак), японському Nikka, індійському Amrut та бурбоні Four Roses. Радимо скуштувати варіацію на Amrut з його екзотичними індійськими нотами спецій.

Причина 8. Понад 20 лекцій з амбасадорами брендів

На фестивалі пройде більше 20 лекцій від різних брендів. Якщо ви тільки починаєте знайомитися з віскі, радимо відвідати лекцію Карен Фуллертон «Glenmorangie. Улюблене односолодове віскі шотландців». Відвідувачі лекції дегустуватимуть Glenmorangie Original, Glenmorangie Lasanta, Glenmorangie Quinta Ruban и Glenmorangie Nectar D’Or. Лекція пройде англійською мовою.

Причина 9. Віскі з Азії

Віскі виробляють не лише у Шотландії, а й у Японії, Індії, на Тайвані. Особливість віскі з Азії у нетиповому для цього напою кліматі: високі температури сприяють його особливому характеру. Так, трирічний напій з Азії може мати якість 15-річного скотчу. Скуштуйте той же Amrut, який можна назвати екзотичним фруктом серед віскі, та Kavalan, що асоціюється з лавкою східних солодощів.

Причина 10. Колекційні віскі

Віскі можна не лише пити, а й інвестувати в нього. Цю тему на фестивалі розкриють фанати віскі у зоні Public Talk. Розкажуть, що і коли купувати.

У кімнаті Selective Whisky можна скуштувати колекційні позиції. Наприклад, віскі Hanyu із серії Tay Bak Chiang 2000, якого було випущено лише 300 пляшок, кожна з яких коштує 35 000 грн. В Україні така пляшка – лише одна. І вона буде на Whisky Dram.

Мобільні додатки фестивалю:

 AppStore

 Play Market

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ