Другий ресторан сучасної української кухні «Най» відкрили в Празі за франшизою від співзасновника й бренд-шефа Володимира Ярославського. Перший заклад «Най» з листопада працює в польському Вроцлаві.

Заклад у Празі відкрили українці. З ремонтом, який тривав сім місяців, допомогло посольство України в Чехії. «За цей час стикнулися з блокуванням кордонів через страйки й зміною правил ввезення посуду. Але з усім впоралися», – кажуть у команді.

Усі меблі, декор і посуд привезли з України. Вази й світильники виготовили українські майстри за індивідуальним замовленням. «Те, що це український бізнес, простежується в декорі, формі для персоналу, подачі страв і рівні сервісу. Але без надмірних етномотивів і шароварщини», – розповідають у «Най».

У меню голубці з креветками, борщ із салом, ліниві картопляні вареники з грибами й моцарелою та котлета по-київськи. Страви розробляли спеціально для франшизи «Най». Шефом у празькому закладі став кухар, який до цього працював у ресторані із зірками Michelin.

У головному офісі «Най» кажуть, що у 2024 році готуються до відкриття закладів за франшизою в Нью-Йорку і ще 10 містах світу.

Коли

12:00–22:00

Де

Чехія, Прага

Koborva, 3354/5

   

У березні шеф-кухар Володимир Ярославський оголосив про запуск ресторанів української кухні «Най» у 30 містах світу. Ресторани за кордоном працюватимуть на умовах фрайчанзингу: кожен охочий може відкрити ресторан «Най» у тій країні світу, де він перебуває (окрім РФ і Білорусі), а команда Ярославського буде допомагати й підтримувати розвиток цього бізнесу.

На початку липня стало відомо, що франшизу ресторанів української кухні «Най» запустять в Україні. Спочатку концепція була розрахована лише на іноземні країни, щоб познайомити іноземців з «українською культурою, їжею й ДНК». Для цього планують використовувати світильники, посуд, меблі, декор, форму персоналу українського виробництва. Після анонсу команда почала отримувати заявки від партнерів, які хотіли відкрити ресторан саме в Україні, тому концепт доопрацювали.

Перший заклад «Най» за кордоном відкрили в польському Вроцлаві в листопаді.