Ресторан Boho на Печерську порушував комендантську годину та продавав гостям у заборонений час алкогольні напої 30 вересня, повідомляє Головне управління Національної поліції в місті Києві.

«Попри обмеження, встановлені на період воєнного стану, розважальний заклад функціонував із порушенням коменданської години й реалізовував відвідувачам алкоголь у заборонений час», – пише Національна поліція про заклад на вулиці Івана Федорова.

У коментарі The Village Україна команда Boho підтвердила факт порушення. «[У заклад] із перевіркою завітали представники Національної поліції, які опитали всіх працівників, які перебували на території закладу. Також була проведена розʼяснювальна бесіда щодо правил роботи під час комендантської години й можливої відповідальності в разі порушення цих правил».

Поліційні склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає від 6800 до 13600 гривень штрафу. «Окрім цього, із працівниками закладу провели превентивну роботу», – додали в поліції. 

Утім, щодо точної суми штрафу інформації поки немає. «Штраф буде призначати спеціальна комісія, тому суму ще не визначено», – кажуть у Boho. Також уточнили, що протокол виписали на адміністратора закладу, тому що директорка в той момент була відсутня.

Комендантська година в Києві триває з 00:00 до 05:00, її термін скоротили з 1 вересня.

   

Раніше журналісти-розслідувачі зафіксували, що ресторани Biarritz і Frou Frou працювали під час комендантської години.